Субота, 27 Липня 2024

Переяслав

1116 років від першої літописної згадки

Офіційний сайт
Переяславської міської територіальної громади

Menu

Чим зайняти дитину на канікулах: у Переяславі запрацював ігровий клуб для дітей та підлітків

Чим зайняти дитину на канікулах: у Переяславі запрацював ігровий клуб для дітей та підлітків

Ігровий клуб «Спільно JuniorS» — це спільна ініціатива команди ГО «Рух Олександра Педана» та ЮНІСЕФ. Для реалізації масштабного проєкту організатори відібрали двадцять навчальних закладів з усієї країни. У Київській області таким майданчиком обрали Переяславську гімназію №3.

У клубі підлітки та молодь віком від 10 до 19 років грають в рухливі ігри, опановують нові види спорту, безкоштовно відвідують тренування та майстер-класи, займаються творчістю, спілкуються за чаюванням та створюють активне ком’юніті громади.

Після активного відпочинку — чаюванняПісля активного відпочинку — чаювання

Заняття проводять тренери — педагоги гімназії Дмитро Савік та Людмила Дяченко.

— Мені зателефонували організатори проєкту, запропонували взяти участь, — розповідає вчитель фізичної культури Дмитро Савік. — Вони, виявляється, аналізували діяльність навчальних закладів, педагогів, і обрали найактивніших. Звісно ж, я погодився. Собі в напарниці запросив Людмилу Петрівну. Програму занять ми розробляли самі, але перед тим пройшли у Києві підготовчі курси. Кожне заняття цікаве та особливе. Ми граємо в доджбол, футбол, волейбол, проводимо квести, веселі естафети, нетворкінги, руханки, чаювання та заохочуємо молодь спілкуватися.

Дмитро Савік проводить з підлітками тренуванняДмитро Савік проводить з підлітками тренування

— Так, цей клуб — не лише про спорт. Він передусім про спілкування, — додає заступниця директора з виховної роботи Людмила Дяченко. — Надзвичайно важливо відірвати молодь від гаджетів, особливо зараз, під час літніх канікул. А тим паче в такий нелегкий час. В ігровому клубі вони отримують море позитивних емоцій та вражень.

Ігровий клуб «Спільно JuniorS» діє у третій гімназії вже три тижні. За цей час до нього доєдналися 125 учасників. Вони поділяються на три вікові категорії — діти з 10 до 12 років, підлітки з 13 до 15 та молодь із 16 до 19 років. Заняття проводять щовівторка та щосереди з 15:00 до 18:00.

Головне, що діти спілкуються між собою, каже Людмила ДяченкоГоловне, що діти спілкуються між собою, каже Людмила Дяченко

— У день приходить до 60 відвідувачів. Навіть коли йшов дощ, і ми очікували на меншу активність, молодь прийшла як завжди. Найбільше одного разу було 53 дитини в молодшій групі. У середній та старшій зазвичай близько двадцяти осіб. Приходять як учні нашої школи, так і інших, чимало підлітків з родин ВПО, — зазначає Людмила Дяченко.

Заняття проводять щовівторка та щосереди з 15:00 до 18:00 в Переяславській гімназії №3
 

Цінно також те, каже педагогиня, що учасники ігрового клубу вчаться самостійно організовувати цікаві їм події. Для них вже проводили онлайн-заняття про те, як розвиватися у соцмережах та пробувати себе у ролі нано-інфлюенсерів. Ментором виступив відомий телеведучий, блогер та співорганізатор проєкту Олександр Педан.

Дмитро Леонідович зауважує, що організатори пообіцяли незабаром придбати новий спортивний інвентар для занять, поки що тренуються зі своїм шкільним.

А 30 липня о 17:00 всіх охочих запрошують на фестиваль з нагоди Міжнародного дня дружби — свято єдності, посмішок, підтримки та хорошого настрою.

На гостей чекатимуть пам’ятні сувеніри, цікавий квест, Fun up-зарядка, різноманітні активності, а найголовніше — спілкування та нові знайомства. Захід відбудеться у Переяславській гімназії №3 (вул. Ярмаркова, 31). Вхід безкоштовний! Для участі необхідно заповнити заявку за посиланням.

Для молоді теж проводять активності на свіжому повітріДля молоді теж проводять активності на свіжому повітрі

Додати коментар