Відбулося освячення пам’ятного хреста Переяславсько-козацького полку та меморіальної дошки «Героям Небесної Сотні»

26 листопада Патріаршого намісника Митрополита Епіфанія на подвір’ї Свято-Воскресенського храму в місті Переяславі-Хмельницькому з хлібом та сіллю зустріла релігійна громада міста і піднесла владиці запашний коровай.

До Воскресінського храму також завітали міський голова міста Переяслава-Хмельницького Тарас Костін, заступник міського голови Валентина Губенко та жителі міста.

Митрополит Епіфаній очолив Божественну Літургію Свт. Іоана Золотоустого. Його Високопреосвященству співслужив благочинний Переяслав-Хмельницького району і настоятель парафії протоієрей Іван Бобітко, благочинний Бориспільського району протоієрей Ігор Марцін та запрошене духовенство.

Після прочитання Євангелія на Літургії Патріарший намісник звернувся до усіх присутніх в храмі людей зі словами проповіді.

Після завершення Літургії відбулося освячення пам’ятного хреста Переяславсько-козацького полку війська Запорозького, який споруджений на території храму «В честь Переяславського козацького полку 1625-1782» та меморіальної дошки “Героям Небесної Сотні” і всім, хто віддав своє життя захищаючи волю та незалежність України».

Після освячення хреста собор духовенства і мирян помолились за спокій душ усіх, хто віддав своє життя захищаючи Україну від ворогів і за тих, хто виборював нашу незалежність. Всі присутні поклали квіти, та запалені лампадки під новоосвячений Хрест.
Переяславський козацький полк 
Памятний знак на честь Переяславського
Памятна дошка на честь

Додати коментар