В Переяславі-Хмельницькому відбувся мітинг-реквієм присвячений пам’яті жертв голодоморів в Україні

У суботу, 25 листопада 2017 року, біля пам’ятного знака жертвам голодоморів в місті Переяславі-Хмельницькому, відбувся мітинг-реквієм на якому всі присутні приєдналися до загальнонаціональної акції «Запали свічку». У скорботному заході взяли участь секретар Переяслав-Хмельницької міської ради Петро Бочарін, заступник міського голови Валентина Губенко, депутати і працівники виконавчого комітету міської ради, представники підприємств, організацій, жителі міста.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять людей, які померли самою страшною смертю – смертю від голоду. 

Виступаючи на мітингу заступник міського голови Валентина Губенко зокрема зазначила: 

– Голодомор, як велика трагедія нашого народу, назавжди залишиться розритою могилою на тлі української історії. Біль пам’яті ніколи не втихне. Люди не спроможні щось змінити в минулому, але в змозі дати йому об’єктивну оцінку, а також винести з того уроки і запобігти поверненню гірких і драматичних сторінок історії. Всебічні, правдиві знання допоможуть уникнути подібних катастроф у майбутньому.

Під час мітингу запаливши свічки, священнослужителі Української Православної Церкви Київського Патріархату відслужили панахиду за спокій душ, замучених голодом.

У ході скорботного заходу виступили: житель міста, ветеран праці Василь Потупа, кандидат історичних наук, голова громадської організації «Переяславський скарб» Тарас Нагайко, член національної спілки краєзнавців України Станіслав Дембіцький, учениці загальноосвітньої школи I-III ступенів №2.

В пам’ять про душі загиблих під час голодоморів всім роздали по шматочку хліба. Завершився мітинг-реквієм покладанням квітів до пам’ятного знака.

 

Додати коментар