Співробітництво органів влади та установ для надання особам, які звільнені від відбування покарання, допомоги у трудовому і побутовому влаштуванні, соціальній адаптації

22 листопада 2017 року в  рамках Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю між Міністерством юстиції України, Міністерством соціальної політики України та Державною службою зайнятості (Центральним апаратом) (підписаного 11.10.2017року) в Переяслав-Хмельницькому міськрайонному центрі зайнятості було проведено «круглий стіл» задля визначення спільних планів дій щодо соціальної підтримки осіб, засуджених до покарань не пов’язаних з позбавленням волі та осіб звільнених з місць позбавлення та обмеження волі.

Ініціювали проведення заходу Паламарчук Василь Володимирович -начальник Переяслав-Хмельницького міськрайонного відділу з питань пробації  та директор Переяслав-Хмельницького МРЦЗ Красова  Любов Андріївна. До участі запрошені представники Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації,  органів місцевого самоврядування, соціальні партнери, громадські організації.

В ході заходу Василь Паламарчук ознайомив присутніх із завданням служби пробації, зупинився  на проблемних питаннях в роботі із підобліковими  засудженими, зокрема у проведенні  соціально-виховної роботи з ними, та працевлаштування  осіб після звільнення з установ виконання покарання.

Любов Красова ознайомила з наданням послуг служби зайнятості зазначеним категоріям осіб  і наголосила, що важливість забезпечення конструктивної співпраці у вирішенні не лише питання працевлаштування, а й перенавчання, підвищення інформаційної обізнаності засуджених та звільнених осіб.

Представники кожної із служб поділились інформацією щодо спектру послуг, які ними надаються даним категоріям осіб. Під час зустрічі були обговорені плани спільних дій щодо соціальної підтримки осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі. Начальник управління соціального захисту населення Переяслав-Хмельницької міської ради Гуща Микола Валентинович запропонував розробити Дорожню карту для осіб звільнених з місць позбавлення або обмеження волі.

Учасники заходу підтримали  нові підходи до співпраці у сфері ресоціалізації, соціальної адаптації осіб, засуджених до покарань не пов’язаних з позбавленням волі та осіб звільнених з місць позбавлення або обмеження волі згідно Закону України «Про пробацію» та згідно підписаного Меморандуму.

Додати коментар