Крок у професійне майбутнє для учнів Переяслав-Хмельницької гімназії

Для допомоги школярам у професійному самовизначенні, з метою підвищення престижу робітничих професій, фахівець Переяслав-Хмельницького  міськрайонного центру зайнятості 22 листопада 2017 року провела  профорієнтаційний захід «Крок у професійне майбутнє» для  учнів 9 класу Переяслав-Хмельницької гімназії.

Мета заходу – допомогти  школярам зробити правильний вибір професії, надати їм повну інформацію про ринок праці та про  власні інтереси та здібності.

 Школярі ознайомилися із реаліями та перспективами сучасного ринку праці та його вимогами до працівників, світом професій та видами професійної діяльності.  

Майбутні випускники розглянули формулу вибору професії «Хочу – Можу – Треба» та обговорили основні помилки, які виникають при виборі професії. Також було проведено тестування для учнів  за методикою Клімова, яке допомогло школярам визначити свій тип професії і тим самим знайти місце перетину власних «хочу» та «можу», а також свої професійні схильності.

По закінченні заходу, усі бажаючі були запрошені до центру зайнятості на профдіагностичне обстеження за допомогою АРМ «Профконсультант», щодо виявлення своїх професійних здібностей.

Провідний фахівець відділу активної підтримки безробітних
Тетяна Кучеренко

 

 

 

 

Додати коментар