У Переяславі створили соціальний центр «Любомир», там допомагатимуть потерпілим від війни

Переяславська міська рада продовжила договір оренди будівлі на вулиці Шевченка, 3 із Київською обласною організацією ГО «Всеукраїнської організації Союз осіб з інвалідністю України» іще на три роки. Про це Переяслав.City повідомила голова обласної організації Любов Онопрієнко.

Вона зазначила, що міський голова Вячеслав Саулко підтримав також їхню ініціативу створення на цій базі соціально-гуманітарного центру «Любомир».

– Для нас це була дуже важлива, знаменна подія. Вона відбулася 28 червня – це День Конституції України. І в цьому вбачається свій символізм, бо завданням нашого центру і є забезпечити людям ті гарантії, права і можливості, ті першочергові соціальні послуги, яких вони зараз потребують, але держава не може надавати в достатній мірі в період війни, – сказала Любов Михайлівна.

На цю зустріч з міською владою приїхали голова всеукраїнської організації Василь Назаренко та його заступники Володимир Цимбалюк і Петро Долот, які також підтримали створення в Переяславі такого закладу, де всебічну допомогу отримуватимуть люди, які потерпіли від війни. А сьогодні, як очевидно, це майже кожен мешканець.

Щодо долі вже відомого в нас Просвітницького центру, яким опікується Микола Богатир. Він розміщується в цьому приміщенні, яке рік тому орендувала у відділу освіти міськради Любов Онопрієнко. Вона наголошує, що Просвітницький стане першоосновою нового соціального закладу «Любомир», який працюватиме вже за багатьма напрямками.

– Просвітницький дуже потужний, має свої напрацювання, але це поки лиш ініціатива і тільки такої діяльності наразі замало. Щоб відповідати викликам часу і потребам людей, це має бути все ж юридично оформлена організація, структура, для діяльності якої можна буде залучати гранти, кошти меценатів з прозорим використанням, – пояснила директорка.

У новому центрі «Любомир», окрім просвітницьких заходів на волонтерських засадах, надаватимуться на професійному рівні різнобічні послуги і види допомоги, які зараз потребує кожна людина. Це соціальні, юридичні, психологічні консультації, навчання, тренінги та інші заходи. У перспективі залучатимуть професійних медиків, планується і надання центром матеріальної допомоги.

– Центр «Любомир» готуватиме спеціалістів, які надаватимуть відповідні соціальні послуги повсюдно. Для цього ми укладаємо меморандуми про співпрацю як з місцевими організаціями, так і з закордонними партнерами: волонтерськими спільнотами та фондами, які готові підтримувати і допомагати українцям.

Міський голова також визнає і розуміє, що це на часі, і громада у такій співпраці зможе задовольнити потреби мешканців у значно ширшому спектрі, підтримати насамперед тих, хто в критичних ситуаціях: вимушені переселенці, багатодітні родини, сім’ї, які зазнали психологічної втрати через загибель близьких, звісно, люди з інвалідністю і загалом дуже багато категорій мешканців наших громад, – наголосила Любов Онопрієнко.

 Спілкування з міським головю Вячеславом СаулкомСпілкування з міським головю Вячеславом Саулком

– Приміщення, на яке нам продовжила оренду міськрада, потребує оновлення. І ми тепер можемо вкладати кошти в його ремонт та утримання, аби тут не тільки надавалися сервісні послуги на сучасному рівні, а й умови були відповідними.

Тож розраховуємо не тільки на фізичну допомогу волонтерів, а й на фінансову підтримку меценатів. До речі, першим став Петро Карпович Долот, який уже вклав у нашу скриньку 500 гривень розвиток центру «Любомир». Звісно, продовжимо і толоки з нашими волонтерами.

Додати коментар