На центральній площі міста відбулися урочистості з нагоди Дня Військово-Морських Сил ЗСУ

У першу неділю липня в Україні традиційно відзначають День Військово-Морських Сил ЗСУ – воїнів, чий бойовий дух, мужність і професіоналізм сповна відчув на собі ворог. З цієї нагоди, 2 липня на центральній площі Переяслава відбувся урочистий захід – Proslav.

Розпочинаючи урочистості, ведуча Влада Черненко відмітила, що, за висновками міжнародних установ, операції Військово-Морських сил України є унікальними подіями в світовій військово-морській історії. Адже Україна, маючи незначний флот, зосереджений в портах, досягла домінування на морі з країною, яка має один з найбільших і найсильніших флотів у світі.

На центральній площі міста відбулися урочистості з нагоди Дня Військово-морських Сил ЗСУ: як це було (фотозвіт)

«Легендарний подвиг військовослужбовців 36-ї окремої бригади морської піхоти в Маріуполі, фантастичне знищення одного з найбільших кораблів росії – ракетного крейсера «москва», витіснення від наших берегів і блокування чорноморського флоту росії біля Криму, зрив планів висадки десанту в Одесі, потоплення 18 військових кораблів і катерів росії, знищення позицій росії на газових платформах у Чорному морі, звільнення острова Зміїний, початок розблокування морських коридорів для нашого зернового експорту і, врешті, звільнення острову Зміїний рік тому – як подарунок наших воїнів самим собі і всьому українському народу напередодні 30-ої річниці заснування ВМС ЗСУ – це лише головні віхи героїчних дій нашого флоту, які уже назавжди увійшли в військово-морську історію України і стали нашою гордістю», – нагадала про досягнення наших захисників ведуча.

Після цих слів присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв, які віддали свої життя на шляху до цих великих і маленьких перемог.

На центральній площі міста відбулися урочистості з нагоди Дня Військово-морських Сил ЗСУ: як це було (фотозвіт)

Право підняти прапор ВМС ЗСУ надали старшому штаб-сержанту Петру Мечковському та учаснику АТО, капітану ІІ рангу морської охорони державної прикордонної служби України Сергію Пономаренку.

На центральній площі міста відбулися урочистості з нагоди Дня Військово-морських Сил ЗСУ: як це було (фотозвіт)

Після цього до слова запросили голову Переяславської міської територіальної громади Вячеслава Саулка, який щиро привітав захисників з професійним святом. Вячеслав Володимирович подякував нашим воїнам за їхню сміливість, рішучість та всі операції, які наближають нашу перемогу. Також він вручив книги «Переяслав у віках» як символ поваги і вдячності Сергію Пономаренку та Петру Мечковському.

З вітальним словом виступили також капітан ІІ рангу морської охорони державної прикордонної служби України Сергій Пономаренко і старший лейтенант, командир роти охорони Владислав Дрига.

На завершення вже відома на теренах Переяславщини виконавиця Ганна Ляч подарувала присутнім неймовірну композицію «Моє море».

Додати коментар