На Київщині прийняті кадрові рішення через неналежну підготовку укриттів – брифінг КОВА (ВІДЕО)

За результатами перевірки готовності укриттів рішенням РНБО було визнано незадовільною роботу з облаштування захисних споруд у Білій Церкві та Білоцерківському районі Київської області. Сьогодні вже звільнено начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Білоцерківської міської ради. Про це повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко під час брифінгу щодо результатів перевірок укриттів на Київщині.

«Київщина не зволікає із притягненням до відповідальності тих, хто мав подбати, щоб людям було де сховатися від атак ворога. Я також вніс до Кабміну пропозицію щодо звільнення голови Білоцерківської районної державної адміністрації», – зазначив начальник КОВА.

Наразі на Київщині нараховують 1976 укриттів. За результатами перевірки 374 були визнані непридатними. Зараз триває приведення їх до ладу. Очільник обладміністрації наголосив, що цілодобовий безперешкодний доступ до якісно облаштованих укриттів та збільшення кількості укриттів – першочергові завдання.

«Обласна військова адміністрація спільно з ДСНС та всіма відповідальними структурами й надалі перевірятиме стан функціонування укриттів. Кожен мешканець Київщини в разі загрози повинен чітко розуміти, де є комфортні та надійні укриття та як туди дістатися», – додав Руслан Кравченко.

Детально про перевірки укриттів розповів заступник начальника управління організації заходів цивільного захисту Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Київській області взяли Володимир Щасний.

Так, відповідно до рішення Уряду, в період з 2 до 9 червня близько 100 фахівців ГУ ДСНС України в Київській області взяли участь у проведенні раптових перевірок стану готовності захисних споруд цивільного захисту. Усього перевірили 1865 найпростіших та протирадіаційних укриттів.

За словами заступника начальника управління, основними причинами визнання непридатними є неналежний технічний або санітарний стан та незабезпеченість укриттів обладнанням різного характеру. Він зауважив, що наразі тривають заходи щодо планових перевірок цих захисних споруд.

Нагадаємо, вимоги щодо утримання укриттів визначені відповідними нормативними документами МВС України та Кабінету Міністрів України.

Додати коментар