Відбулося засідання координаційної ради з питань молодіжної політики

16 листопада у сесійній залі Переяслав-Хмельницької міської ради під головуванням заступника міського голови, голови координаційної ради Валентини Губенко відбулось засідання координаційної ради з питань молодіжної політики. Учасниками засідання були члени ради та запрошені: представники структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, громадських організацій, студентських осередків, робота яких тісно пов’язана з реалізацією молодіжної політики в місті.

 Захід був проведений з метою обговорення пропозицій до плану заходів на 2018 рік, активізації молодіжного руху на Переяславщині та залучення більшої кількості представників молодого покоління до посиленої роботи, спрямованої на національно-патріотичне виховання, організацію дозвілля та збільшення кількості корисних справ.

Учасники координаційної ради, під час засідання, ознайомились з інформацією про проведені заходи з питань молодіжної політики в місті Переяславі-Хмельницькому в період з вересня по листопад 2017 року, а також про заходи, які відбулися в інших містах України для всебічного розвитку молоді.

Оксана Луцик, голова наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених державного вищого навчального закладу «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», ознайомила лідерів учнівського самоврядування, а також всіх присутніх з  діяльністю студентської молоді у навчально-науковому процесі.

Головний спеціаліст служби у справах сім’ї та дітей виконавчого комітету міської ради Світлана Кучеренко, розповіла про заходи, які відбуватимуться у нашому місті у листопаді-грудні 2017 року з нагоди щорічної акції «16 днів проти насильства».

У жвавій дискусії було обговорено чималу кількість проблемних питань та пропозицій стосовно подальшої реалізації молодіжної політики. Присутні відмітили активність молодіжного руху в місті Переяславі-Хмельницькому.

Щоб підкреслити вагомість молодіжних громадських ініціатив, присутніми були розглянуті нормативні документи: Розпорядження голови Київської обласної державної адміністрації від 21.04.2017 №204 «Про схвалення Програми національно-патріотичного виховання в Київській області», Розпорядження від 21.04.2017 №205 «Про схвалення проекту змін до Комплексної програми підтримки та розвитку молоді Київської області на 2015-2020 роки «Молодь Київщини», в яких йшлося про можливості фінансування управлінням молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Київської обласної державної адміністрації молодіжних заходів, запропонованих також і інститутами громадянського суспільства міста Переяслава-Хмельницького (бланки анкети та кошторису для подачі додаються)
Додатки
Про проведення заходу

Додати коментар