Київщина продовжує активну підготовку до опалювального сезону

У Київській області до опалювального сезону готуються об’єкти теплопостачання, водопровідно-каналізаційного, дорожньо-мостового господарств та житлового фонду. На сьогодні рівень підготовки складає близько 20%. Про це повідомили під час проведення регіонального оперативного штабу з підготовки і забезпечення сталого функціонування господарського комплексу та об’єктів соціально-культурного призначення Київської області до роботи в осінньо-зимовий період 2023/2024 року.

Засідання штабу відбулось під головуванням заступника голови Київської ОВА Миколи Бойка. Серед учасників наради – директор Департаменту житлово-комунального господарства й енергоефективності Олександр Попроцький, представники структурних підрозділів КОВА, АТ «Оператор газорозподільної системи «Київоблгаз», Державної інспекції енергетичного нагляду України у Київській області, ГУ ДСНС України в Київській області, Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці та райдержадміністрацій та територіальних громад.

Наразі в житловому фонді пристоличного регіону комплексно підготовлено 1 419 будинків. В окремих житлових будівлях відремонтовано покрівлі, приведено до ладу системи опалення та холодного водопостачання.

Близько 18% об’єктів соціальної сфери вже готові до осінньо-зимового періоду. Зокрема вже підготували 212 шкіл та дитячих садків, 145 закладів охорони здоров’я Київської області — лікарні, поліклініки, ФАПи.

Аби безперебійно провести опалювальний сезон 2023/2024 року, теплове господарство проводить поточні та капітальні ремонти, реконструкції котелень. Загалом підготовлено 293 котельні, серед яких 14 капітально відремонтовано. Також підготовлено понад 151 км теплових мереж, частина з яких була замінена повністю.

Серед іншого тривають ремонтні роботи мереж водопостачання та водовідведення. До осінньо-зимового періоду вже підготовлені 93 водопровідні та каналізаційні насосні станції. Крім того, проводиться ремонт водопровідних та каналізаційних очисних споруд і свердловин.

Нагадуємо, що в Київській області стартувала підготовка до опалювального сезону  2023-2024.

 

Додати коментар