Розповідає світу про війну в Україні і активно волонтерить: до УГСП завітає британський фотограф Едвард Метьюс

У вівторок, 13 червня об 11:00 в аудиторії №114 Університету Григорія Сковороди в Переяславі відбудеться зустріч з британським фотографом і волонтером Едвардом Метьюсом. Окрім спілкування зі спікером, буде також представлено виставку його фоторобіт.

Про це розповідають у пресслужбі УГСП.

Розповідає світу про війну в Україні і активно волонтерить: до УГСП завітає британський фотограф Едвард Метьюс

Зустріч відбудеться в рамках партнерського проєкту Наукового товариства УГСП і Відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю – «Платформа можливостей».

Що відомо про Едварда Метьюса

«Коли почалася повномасштабна війна в Україні, Едвард Метьюс дуже перейнявся цією темою і вирішив, що хоче підтримати українців. Тому він прийняв сміливе рішення приїхати сюди і стати волонтером», – розповідають в університеті.

Розповідає світу про війну в Україні і активно волонтерить: до УГСП завітає британський фотограф Едвард Метьюс

Також він є автором журналу Aeternus, в якому волонтер розповідає про жахливі наслідки вторгнення армії рф на територію України. В Aeternus висвітлюють те, що не показують звичні британські ЗМІ.

Наголошується також, що Едвард на лише розповідає світу про жахіття війни – він також допомагав вивозити поранених українських військових з фронту.

Дізнатися більше про волонтерську діяльність Едварда можна на сайті Emris Media, а також на його офіційній Facebook-сторінці.

Що відомо про ініціаторку івенту

Однією з організаторок заходу є директорка мовної школи «New generation», випускниця філологічного факультету ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» Юлія Погуца.

Протягом останніх 10 місяців Юлія жила в Англії і працювала на благодійну організацію Yo-Yo. У цей час вона опублікувала книгу на підтримку проєкту «Shelter» від UCSA (Ukraine Christian Sport Academy), що надає допомогу і житло жінкам й дітям, які постраждали внаслідок війни.

Зазначається, що у 2023 році проведення проєкту «Платформа можливостей» є можливим ще й завдяки програмі «Мріємо та діємо», що впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX.

Додати коментар