У Дем’янцях відбувся волейбольний турнір пам’яті Анатолія Нетаврованого

Турнір пам’яті Анатолія Нетаврованого був організований шість років тому за ініціативи вчителя фізкультури Дем’янецької школи Юрія Ткаченка, тодішнього директора школи Миколи Погребного та родини Анатолія Антоновича Нетаврованого, повідомляє Переяслав.City.

Донька Анатолія Нетаврованого, Наталія Козоріз розповіла, що батько пропрацював вчителем фізкультури в Дем’янецькій школі 33 роки. За цей час він виховав три покоління дем’янецьких родин. Саме за його сприяння у селі поблизу школи збудували цілий спортивний комплекс, який і нині вважається одним із кращих в Переяславській громаді.

 Футбольна команда села Дем’янці на чолі із Анатолієм Нетаврованим на турнірі у Чорнобилі. 1986 рікФутбольна команда села Дем’янці на чолі із Анатолієм Нетаврованим на турнірі у Чорнобилі. 1986 рік

Перші турніри проходили серед школярів міста та району. Згодом вони набрали популярності та поборотись за купок стали приїздити дорослі команди.

Цього разу організаторами турніру виступив відділ фізичної культури, спорту та здоров’я Переяславської міської ради, старостат села Дем’янці, родина Анатолія Нетаврованого.

Учасники турніруУчасники турніру

На змагання заявились чотири волейбольні дружини. Команда колишніх учнів Анатолія Антоновича, команда дем’янецької гімназії за яку виступали син Роман та донька Юлія нинішнього вчителя фізкультури Юрія Леонідовича Ткаченка, а також колишній директор школи Микола Погребний та кілька вихованців Анатолія Антоновича, які продовжили справу свого вчителя, також стали викладачами фізкультури в інших школах і навіть містах. Команда вчителів територіальних громад: Переяслава, Ташані, Студеників та команда волейболістів ліцею села Пологи-Вергуни.

Кубок капітану переможців Роману Ткаченку вручає Наталя КозорізКубок капітану переможців Роману Ткаченку вручає Наталя Козоріз

Турнір пройшов по коловій системі, тобто всі команди зіграли між собою. Найсильнішою виявилась команда Дем’янецько2ї гімназії. Вони не програли не те, що жодного матчу, а навіть жодного сету. З однаковим рахунком 2:0 святкували перемогу у всіх іграх. Тож по праву капітан команди Роман Ткаченко отримав із рук доньки Анатолія Нетаврованого Наталії Козоріз золоті медалі, кубок та грошовий приз у тисячу гривень.

Наталя Козоріз вручає золоті медалі чемпіонамНаталя Козоріз вручає золоті медалі чемпіонам

Друге місце посіла команда вчителів територіальних громад. Третіми стали колишні вихованці Анатолія Антоновича Нетаврованого. Чоловіки, наперекір своєму віку вік та чималій комплекції продемонстрували, чому свого часу їх навчав вчитель. Четверте місце посіли юні волейболісти із Полого-Вергунівського ліцею.

Староста села Сергій Кузьменко нагороджує команду колишніх учнів Анатолія Нетаврованого, яка посіла третє місце в турніріСтароста села Сергій Кузьменко нагороджує команду колишніх учнів Анатолія Нетаврованого, яка посіла третє місце в турнірі

Аби після гри команди могли підкріпити свої сили, Дем’янецький старостат стараннями кухаря із Харківець Сергія Яреми зварили смачну юшку.

Смачну юшку приготував Сергій ЯремаСмачну юшку приготував Сергій Ярема

Момент гри між командами вчителів та Дем’янецькою гімназією. В атаці вчителі.Момент гри між командами вчителів та Дем’янецькою гімназією. В атаці вчителі.

Учениці гімназії допомагали в проведенні турніруУчениці гімназії допомагали в проведенні турніру

Додати коментар