У Київській ОВА розпочав роботу медіацентр

У Київській обласній військовій адміністрації розпочав роботу медіацентр. Під час першого брифінгу, що провів голова обладміністрації Руслан Кравченко, порушили актуальні питання життєдіяльності Київщини. Зокрема, що стосуються безпекової ситуації в області та наслідки ворожих повітряних атак. 

«Щодо безпекової ситуації на Київщині: протягом травня здійснено 11 ворожих ударів по Київській області. Завдяки колосальній роботі Збройних сил України та сил ППО всі атаки були відбиті. Пошкодження інфраструктури мінімальні», – наголосив Руслан Кравченко.

Він зауважив, що у травні ушкоджень зазнали декілька приватних будинків. Робота над відновленням цих будинків розпочалася одразу. 

Крім того, Руслан Кравченко нагадав, що від жовтня 2022 року по лютий 2023 року енергетичні об’єкти Київщини зазнали 33 ворожих удари. Через це серйозних ушкоджень зазнала енергетична інфраструктура.

«Наші енергетики – герої. Спеціалісти взимку здійснили тимчасовий ремонт і, таким чином, запустили нашу енергетичну систему. Але на сьогодні ми потребуємо комплексного ремонту енергетичних об’єктів для того, аби вдало пройти наступну зиму», – акцентував очільник обладміністрації.

Також голова КОВА розповів журналістам про підготовку до наступного навчального року. 

«Розпочинаємо ремонт та будівництво укриттів у школах для того, щоб 1 вересня наші діти змогли навчатися офлайн. Наразі визначили 43 заклади, які першочергово потребують обладнання укриттів. Проте наша мета – забезпечити укриттями подвійного призначення всі заклади освіти області», – повідомив Руслан Кравченко.

Також очільник Київської ОВА додав, що пристоличний регіон готується і до опалювального сезону. Зокрема, він зауважив, що протягом весни-літа пройде перевірка всіх опалювальних систем області. Там, де є потреба, буде здійснено ремонт.

 

Додати коментар