“Мирний-21”: кінострічка відкрила новий сезон кіно просто неба в Переяславі

Вчора в Україні відзначали День Героїв – щорічне свято на честь українських захисників. Це свято лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, опришків, українських січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА, діячів ОУН, а також Героїв Небесної Сотні та нинішньої національно-визвольної російсько-української війни.

З цієї нагоди у парку Тараса Шевченка (Сковороди, 81) відбувся безкоштовний показ фільму “Мирний-21”. Кінострічка відкрила новий сезон кіно просто неба в Переяславі.

Події картини розповідають про довіру або її відсутність на тлі подій, що розгортаються, на початку 2014 року на сході Україні. Автори розкривають тему проєкту, показуючи прикордонний загін Луганська. Сепаратисти та представники військових служб намагалися змусити їх стати зрадниками, але досягти успіху в цьому так і не вдалося.

У фільмі свою останню роль зіграв молодий актор Паша Лі, який загинув навесні 2022 року в Ірпені, коли в місто ввійшли російські окупанти: вони розстріляли його автівку.

Ця подія втілюється в межах проєкту #МолодьТУТ програми USAID Мріємо та діємо IREX in Ukraine NGO Youth Platform \ ГО “Молодіжна Платформа”

 

 

 

Додати коментар