Відбулись тренінги у рамках проєкту «Людський вимір: ефективне управління за допомогою даних та залучення громад»

      18 травня у Переяславській громаді стартував тренінг “Людський вимір: ефективне управління за допомогою даних та залучення громад”, який втілюється “Міжнародною організацією з міграції” IOM Ukraine у партнерстві із “Західноукраїнським ресурсним центром” та фінансується Посольством Канади. Із вступним словом перед учасниками заходу виступила заступник міського голови Оксана Степаненко, який привітала усіх із початком та побажала плідної роботи, а також отримання практичних навиків, які будуть корисними у подальшій професійній діяльності.

       Тренером виступила дослідниця і старша аналіткиня Аналітичного центру Cedos Олена Сирбу. Лекторка детально розповіла про особливості соціології як науки, її основні завдання та сфери життєдіяльності, які охоплені нею. Зокрема, учасники дізналися про збір даних та їх значення для формування політики громади, які є підходи до збору даних, що таке етичний збір даних і як зробити оцінку потреб громади. Беручи до уваги сьогоднішні реалії та сучасні виклики для українців, обговорено методи соціологічного аналізу потреб внутрішньо переміщених осіб. За допомогою наочних прикладів присутніми змодельовано різні ситуації, розроблено шляхи вирішення проблемних питань, напрацьовано алгоритми прийняття виважених рішень.

      Участь у тренінгу взяли посадові особи органів місцевого самоврядування, освіти, культури, центру зайнятості та ін. Заплановано проведення наступних етапів тренінгу.

       Різноманітні вправи, презентації, руханки на яких базувалось заняття, допомогли кожному з учасників тренінгу опанувати нові знання. Дякуємо тренерам Олені та Світлані за надзвичайно змістовні, інтерактивні та цікаві дні. З нетерпінням чекаємо продовження.

          Громади, що успішно пройдуть всі тренінги отримають обладнання для збору і аналізу даних (ноутбуки, планшети, ліцензійне програмне забезпечення).

 

Додати коментар