Легендарну пісню “Сину, ангел мій” народна артистка Надія Шестак співала разом з переяславцями

У залі Переяславського центру культури та мистецтв 12 травня не було вільних місць. Послухати народну артистку України Надію Шестак прийшли військовослужбовці, представники влади та пересічні містяни, прихильники таланту співачки. З композитором Василем Радченком вона презентувала благодійну концертну програму “За любов і волю” – Переяслав.City

У Переяславі знаменита співачка виконала як нові пісні, так і знайомий слухачам репертуар. Важко повірити, що 21 квітня струнка, енергійна, усміхнена жінка відзначила свій 61-ий день народження. У перервах між номерами артистка говорила про життя, свій рік повномасштабної війни, підтримувала та заряджала глядачів на віру в перемогу.

Кожна її пісня звучала мов автобіографічна розповідь: про маму і батька, чоловіка, кохання, Батьківщину. “Мамо,тобі низенько вклонюсь”, “Це моя земля”, “Горицвіт”, “Минає день” — ці та інші пісні протягом багатьох років знають і люблять українці. Один зі своїх найбільших хітів “Сину, ангел мій”, який вона написала після народження свого первістка Олега, співачка виконала разом з глядачами, вийшовши до залу.

 

За лаштунками в інтерв’ю для Переяслав.City артистка розповіла, що під час повномасштабної війни повернулася до концертної діяльності після тривалої перерви.

— Я з 2019 року взагалі не співала, бо навчалася в Американській Академії гіпнозу та холістичної терапії. Ніби відчувала, що в нинішній час це буде потрібно. Тож я готова приїжджати і допомагати людям не лише співом, а й надавати психологічну підтримку. Передавати свої знання, радити молоді, жінкам, матерям, як допомогти собі в цей час і як підтримати чоловіка військового. Ми всі сьогодні не маємо права нехтувати досвідом і знаннями, які в нас є. Нам потрібно спілкуватися і підтримувати одне одного.

Перший концерт після паузи був у липні минулого року. Це було дуже важко: що не пісня — у мене сльози. Зараз я відчуваю себе сповненою енергії, це означає, що мені є чим поділитися з людьми. Не можу виходити на сцену, коли я пуста. Багато даємо концертів для військових. Люди все ж більше ходять восени, бо зараз сезон городніх робіт, і ми це розуміємо. Однак не нехтуємо, навіть якщо приходить мало людей, адже пісня лікує, — зауважила Надія Шестак.

Співачка зазначила, що в її оточенні немає жодного чоловіка, який би не став на захист країни. Сама вона виступає з благодійними концертами, регулярно донатить на потреби армії і навіть виготовляла окопні свічки. Двоє її синів також долучилися до оборони країни у перші дні повномасштабного вторгнення.

Чоловік Надії Шестак 73-річний генерал-лейтенант Служби безпеки України, перший командир української “Альфи” Василь Крутов з квітня по липень 2014 року був керівником Антитерористичного центру СБУ. Нині він займається створенням реабілітаційних центрів для військових.

На початку 2000-х років Василя Крутова призначили офіційним представником СБУ в російській федерації, уповноваженим представником України в Антитерористичному центрі СНД. Два роки родина мешкала у москві, там Надія Шестак вела програму “Співоча Україна” — спільний проєкт “Національного радіо України” та “Радіо росії”, у якій розповідала про українських виконавців.

Надія Шестак зізналася, що за стільки років творчості це її перший візит до Переяслава.

— Коли їхала сюди, думала: невже я ніколи не була в Переяславі? Здається, ні, бо я б точно запам’ятала і цей концертний зал, і таку цікаву історію міста. Воно мені дуже сподобалося — охайне і красиве!

Після виступу народна артистка приділила увагу кожному шанувальнику і з усіма охочими сфотографувалася на згадку.

Квіти та подяки артистам вручили заступник командира 137-го батальйону тероборони Валерій Мартишко та голова громади Вячеслав СаулкоКвіти та подяки артистам вручили заступник командира 137-го батальйону тероборони Валерій Мартишко та голова громади Вячеслав Саулко

Додати коментар