У Переяславі провели урочистості до Дня матері

У п’ятницю, 12 травня, у Переяславі провели урочистий захід присвячений Дню матері. Присутні зібрались у Будинку художньої творчості, дітей, юнацтва та молоді, щоб висловити подяку жінкам-матерям – Proslav.

У Переяславі провели урочистості до Дня матері

Присутні у залі зібрались для того, щоб прославити жінку, яка подарувала кожному з нас найцінніше, що є на світі – життя.

«Ця жінка – мама, любов якої найсвятіша. Не дивлячись на те, скільки нам років, нам завжди потрібна мати, її ласка, щирий погляд і безмежна любов. І чим більша ваша любов до матері, тим світліше і радісніше життя, тому що мама – це символ усього найкращого», – сказала ведуча заходу.

У той час під час урочистостей не могли не згадати війну, наголосивши, що не для війни матері народжують дітей. Однак доля вирішила інакше. Тому у ці хвилини сини та доньки продовжують боронити Україну від окупантів. На цьому моменті присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих.

 
Відзначили жінок-матерів, які були вимушені покинути свої домівки й шукати прихисток у Переяславській громаді

Також під час заходу розповіли й про долю людей, які були вимушені покинути свої рідні домівки й разом зі своїми дітьми шукати прихисток у більш безпечних регіонах країни.

«Наразі кількість офіційно зареєстрованих ВПО сягає 4 мільйонів осіб. Мільйони матерів, сини яких захищають кордони нашої країни, стримуючи підступного ворога, моляться і сподіваються зустріти своїх дітей живими та неушкодженими. Сьогодні ми низько вклоняємось мамам мужніх захисників і щиро дякуємо їм», – наголосила ведуча.

Згадали також й ті родини, які знайшли прихисток у нашій громаді. Вітальне слово мав голова Переяславської громади Вячеслав Саулко.

«Сьогодні надзвичайно велике свято – свято матері, свято жінки, свято берегині. Однак сьогодні воно затьмарено війною. У цьому залі знаходяться й ті, хто з великим болем покинув свої домівки. Наша переяславська земля стала для них другим домом. І ми все зробимо для того, щоб ви ніколи не відчували себе тут чужими. Ви наші рідні українці. Ми будемо робити все, щоб ви відчули у нашій громаді родинний затишок та гостинність її жителів», – промовив Вячеслав Володимирович.

Свої слова він продовжив відзнакою тих матерів, чиї сини та доньки зараз воюють, захищають нашу Батьківщину. Й побажав кожній з них возз’єднання родин та світлого й щасливого майбутнього.

«Матері робили все для того, щоб квітнула наша рідна ненька Україна. Ви народжували й виховували, у тому числі й теперішніх героїв, які зараз знаходяться на передовій та воюють з окупантами, захищаючи нашу країну. На жаль інколи й ціною свого життя. Ми низько вклоняємось кожній матері за те, що ви маєте таку силу, мужність, доброту серця. Ви є святим затишком нашої громади, нашої родини і всієї України. Я бажаю кожній з вас жіночого щастя, щоб ваші чоловіки, сини, дочки були поруч з вами, щоб ваші родини мали тільки радісне майбутнє», – додав мер Переяслава.

З нагоди Дня матері провели нагородження жінок-матерів із внутрішньо переміщених родин. Їм вручили подяки від міської ради, грошову винагороду та квіти.

Відзначили матір восьми дітей з Переяслава

Під час заходу також згадали, що колись українські родини були багатодітними. У таких сім’ях традиційно притримувались споконвічних ідеалів пошани до матері, шани та поваги до старших, любові один до одного, дітей. На жаль, у наш час багатодітних родин не так багато. Нині мало хто наважується дати життя більше, ніж одному чи двом нащадкам.

Однак одна переяславка не побоялась й народила та виховує вісім діток, яким віддає свою душу та серце. Заступниця міського голови Оксана Степаненко нагородила багатодітну матір подякою від міської ради та квітами.

 
«Дякуємо вам за материнську відданість, за формування високих духовних і моральних якостей у ваших дітей, за героїзм, працю і відповідальність, яку взяли на себе», – звернулись до неї зі сцени.

Привітали й матерів, чиї діти зараз захищають нашу Батьківщину

Також під час урочистостей відзначили й матерів за належне виховання синів-захисників України.

«Сьогодні ми хочемо подякувати тим матерям, чиї хлопці знаходяться на передовій. На жаль ми не можемо подякувати їм усім. Але кожного вечора ми схиляємо низько голови за їхній подвиг материнства. Спасибі вам, хай Бог береже ваших синів», – сказала Оксана Серафимівна.

Відзначили матерів, чиї діти досягли вагомих результатів у спорті, навчанні, творчості тощо

Також під час заходу відзначили матерів, які доклали вагомих зусиль для досягнення дітьми Переяславської громади успіхів у навчанні, науково-дослідницькій діяльності, творчості та спорті.

З вітальним словом виступила секретар Переяславської міської ради Лідія Оверчук.

«Матуся завжди поруч з дітками. Це їхня опора. Тож сьогодні з приємністю хочемо привітати усіх матерів нашої громади та неньки-України. Будьте здорові та щасливі у всьому – у своїх дітках, у своїх родинах. А усім нам бажаємо Перемоги», – промовила Лідія Миколаївна.

За значний особистий внесок у виховання дітей, натхненну та віддану материнську працю, ласку, розуміння та надійну підтримку нагородили Почесними грамотами та квітами представниць Переяславської громади.

Наприкінці урочистостей ще раз наголосили на тому, що триває жорстока та кривава війна, яку розв’язала росія. Бойові дії змусили матерів відпустити своїх дітей до лав Збройних Сил. Мільйони українських жінок моляться і сподіваються зустріти своїх синів та дочок живими та неушкодженими.

«Ми низько вклоняємось матерям мужніх воїнів і щиро дякуємо вам за стійкість і самовідданість ваших дітей», – підкреслила ведуча.

Додати коментар