Національно-патріотичне виховання як поклик часу

11 травня 2023 року в онлайн форматі  (платформа Google Meet) на базі Переяславської гімназії № 4 проведено виховний івент для заступників директорів з виховної роботи, педагогів-організаторів та класних керівників на тему: «Національно-патріотичне виховання – пріоритет виховної системи школи».  Метою заходу стало визначення ефективних форм і методів виховного впливу, удосконалення системи національно-патріотичного виховання в закладах освіти, формування у підростаючого покоління любові до рідного краю, духовно-моральних взаємин, виховання поваги до своїх національних особливостей, почуття власної гідності.

В усі часи основою духовної єдності народу будь-якої держави був і залишається патріотизм. Від рівня усвідомлення усіма громадянами патріотичної ідеї залежить соціальна злагода, єдність суспільства і стабільність держави. Саме цим і обумовлюється важливість створення ефективної виховної системи національно-патріотичного виховання.

Теоретичний блок івенту розпочався з виступу консультанта Центру професійного розвитку педагогічних працівників Олени  Петрик «Національно-патріотичне виховання – пріоритетний  напрямок виховання школярів».

Заступник директора з виховної роботи Тетяна Капля та керівник професійної спільноти класних керівників Світлана Кравченко зосередили увагу присутніх на актуальних питаннях національно-патріотичного виховання в системі закладу освіти та провели мозковий штурм «Патріотизм – це…».

Практичну частину заходу реалізовано через творчу майстерню виховних справ.

Цікавою та змістовною була презентація класного керівника 7 класу Руслани Іванець, яка презентувала пошуково-дослідницьку роботу із здобувачами освіти.

Практичний психолог Юлія Бойко презентувала практичні навички  подолання стрессу.

Креативно презентували свою роботу учителі початкових класів Людмила Скопич та Галина Бобітко із наймолодшими учасниками освітнього процесу у формі виховної панорами «Ми-українці, і нам є чим пишатися!».

На закінчення виховного івенту проведено відкритий мікрофон на тему: «Мене сьогодні зацікавило…» та прийнято рекомендації.

Центр професійного розвитку педагогічних працівників

 

 

 

 

 

Додати коментар