У Переяславі відбувся танцювальний бум: фоторепортаж з благодійної концертної програми кращих дітей-танцюристів громади

5 травня 2023 року у Переяславському ЦКМ відбулася благодійна концертна програма «Танцювальний бум» за участі хореографічних колективів громади до Міжнародного дня танцю – Proslav.

У Переяславі відбувся танцювальний бум: фоторепортаж з благодійної концертної програми кращих дітей-танцюристів громади

Захід мав відбутися ще минулого тижня, проте тоді громада проводжала в останню путь нашого земляка, стрільця-снайпера механізованого батальйону, Захисника України Дмитра Сірика. Крім того, у цей день стратегічна авіація росії завдала ракетного удару по території України, а відтак захід перенесли. Цього разу на годину початок заходу відклала масштабна повітряна тривога, проте, врешті, це таки не завадило провести свято танцю по її завершенню і подарувати як самим учасникам, так і глядачам, які вщент заполонили залу Переяславського ЦКМ, свято танцю і таланту.

Програму щемким танцем «Я вдома» відкрив зразковий хореографічний колектив «Вольтаж» під керівництвом Людмили Бездольна. Потім присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих в рамках російсько-української війни. За мить хореографічний колектив «Фаворит» під керівництвом Ганни Чирко продовжив своїм танцем ліричну лінію українського мистецтва – на екрані зринули кадри небесної блакиті, легендарний український актор Богдан Ступка зачитав вершинну поезію Ліни Костенко «Крила», після чого танець продовжився чуттєвими рухами «фаворитівців» під невмирущу «Мелодію» композитора Мирослава Скорика.

Далі у програмі зразкова акробатично-хореографічна студія «Міраж» під керівництвом Олени Левченко продемонструвала веселий танець солодкоїжок, а студія бального танцю «Dance Viсtorу» під керівництвом Дарії Семенчук подарувала танець юних Мінні й Міккі Маусів. За трішки на зміну їм на сцену знову поспішила акробатично-хореографічна студія «Міраж» з танком юних «Барбі».

Танець чарлідерок продемонструвала студія сучасного танцю «Шоколад» під керівництвом Ганни Наконечної, а акробатично-хореографічна студія «Фантазія» під керівництвом Тетяни Ковшун довершила заданий тон танцем лялечок. Різнобарвні костюми, рухи й бантики танцівниць не могли не викликати щирого відчуття замилування і радості за танцювальні таланти нашого міста. У цей вечір своїми щирими оплесками, квітами, солодощами та простою присутністю у цей важливий для дітей день їх прийшли підтримати рідні, друзі та інші танцюристи, які з-залу жваво та захоплено реагували на кожну підтримку, кожен «місток» чи «шпагат» під час виступів.

Поки колективи готувалися до подальших виступів ведуча заходу Влада Черненко запропонувала глядачам взяти участь в інтерактиві та відгадати танці народів світу. Далі на сцену знову повернулися представники зразкового хореографічного колективу «Вольтаж» та на кілька хвилин затамували подих залу пристрасним танком іспанського походження. На це студія сучасного танцю «Шоколад» відповіла танцем прибульців – це було справді фантастично й позаземно, а акробатично-хореографічна студія «Фантазія» – запальним танцем в стилі «супер диско» під який було просто неможливо всидіти на місці поціновувачам танцю у глядацькій залі. Стилістиці номера відповідало без перебільшення все – образи, костюми, антураж та злагоджені рухи.

Серед інших на захід завітав і голова Переяславської громади Вячеслав Саулко. Звертаючись до юних талантів, їх батьків та вихователів він наголосив на тому, що попри складні часи влада робить усе для щастя дітей та їх розвитку.

«Я пишаюсь нашими дітьми. Насправді немає більшої радості бачити їх на цій сцені. У них будуть різні долі, проте сьогодні усі вони танцюристи. Я без перебільшення дякую їм, їх батькам та керівникам колективів – дякую за вашу працю, дякую за це свято. Бажаю усім вам миру і перемоги!», – сказав Вячеслав Володимирович.

За мить благодійна концертна програма продовжилася, а перед очима глядачів постав новий калейдоскоп емоцій. Колектив «Міраж» продемонстрував рухливий танок «Кубики» який, видається, вкотре заперечив певні закони фізики; колектив «Dance Victory» станцював «вальс» який занурив переяславців у неповторну атмосферу віденського балу. Про «Почуття» рухами й грацією промовляв й танець «Перлини». «Експрейшн» – таку назву мав новий танець зразкового хореографічного колективу «Вольтаж», який він танцював вперше і який справді виправдав свою назву.

Надалі найтепліші емоції викликав чуттєвий танець «Мама» від студії бального танцю «Dance Viсtorу» під керівництвом Дарії Семенчук. Роль мами виконувала сама хореографиня, а серед трьох юних учасниць цієї історії з мамою танцювала і її власна донечка.

На патріотичну хвилю усіх знову повернула акробатично-хореографічна студія «Фантазія» танець якої промовляв найсокровеннішим бажанням нашого народу – бажанням про мир в Україні.  «Вольтаж» вкотре вийшов на сцену із запальним танком «Дрім Тім», містичною пластикою у танці «Мольфарки» дивувала «Фантазія». Студія сучасного танцю «Шоколад» запалила зал танком «Твій день», а «Dance Viсtorу» станцювала свій вже фірмовий енергійний «Джайв». У образах мавок в однойменному танці постав колектив «Фантазія», таїну циганського танцювального мистецтва розкрили дівчатка з колективу «Вольтаж», а акробатично-хореографічна студія «Міраж» у танці «Я намалюю» вкотре підкреслила ще одну нашу мрію – про закінчення війни.

Наступному танцю зал аплодував стоячи – на відео танцювали захисники України, які знаходять час для відпочинку та танцювального релаксу навіть на бойових постах, у вільний від служби час. Саме їм ми завдячуємо цим святом танцю у Переяславі, саме їм завдячуємо кожним новим днем над Україною. Наостанок вечора зразкова хореографічна студія «Перлина» вкотре розкрила колорит українського танцю під композицію «Дай Бог».

Наприкінці вечора голова громади Вячеслав Саулко та його заступниця з гуманітарних питань Оксана Степаненко нагородили колективи та їх керівниць подяками, грамотами, квітами та солодкими презентами. Напевно, це найменше чим, від імені усієї глядацької зали, вони могли віддячити за чудовий настрій, подаровану жагу до життя та заряд для продовження нашої української боротьби, з якими численні глядачі покидали зал. І звісно ж палко аплодували колективам.

Додати коментар