«Мій тато теж у ЗСУ!» Творчі діти Переяслава продали свої роботи на аукціоні для підтримки воїнів

Вже третій благодійний онлайн-аукціон відбувся у Переяславі за ініціативи волонтерки Ольги Дриги на підтримку воїнів-земляків. Свої мистецькі роботи для нього надали вихованці гуртка «Дизайн композицій» Будинку художньої творчості. Усі лоти знайшли своїх власників – їх вручали самі автори – Переяслав.City

Спеціально для онлайн-аукціону «Маленькі діти великої перемоги» вихованці Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді виготовили 21 виріб: картини, прикраси, ляльки-мотанки, обереги з природних матеріалів. Серед авторів – діти від 8 до 15 років: Анастасія Шостак, Вікторія Биковець, Діана Нечипоренко, Влада Литовченко, Марія Слюсар, Зоряна Буторіна, Варвара Свояк, Юлія Бугай, Анна Одинець, Олександр Ставицький, Майя Абсаліхова, Дарія Харчук.

Всі дитячі вироби знайшли своїх власниківВсі дитячі вироби знайшли своїх власників

Долучитися до благодійної ініціативи їх надихнула наставниця Тетяна Буторіна – майстриня керує гуртком «Дизайн композицій» 27 років:

– Колись у газеті «Сільські вісті» прочитала статтю про вироби з соломки. Мені сподобалось, вирішила спробувати. У мене не було вчителя – робила, як відчувала. Вже потім відвідувала майстер-класи, надихалася новими ідеями. Так з’явився гурток «Дизайну композицій». Ми з дітками виготовляємо вироби не лише з соломи, а й з жита, пшениці, духмяних лугових трав. Одну зі своїх картин я надала в якості лота для минулого аукціона. А після запропонувала Ользі провести аукціон дитячих робіт. Вона підтримала, діти радо долучилися. Хвилювалася, чи всі роботи придбають, і дуже приємно, що люди так позитивно відреагували.

Вікторія Биковець створила оберіг у формі янголяткаВікторія Биковець створила оберіг у формі янголятка

Торги відбулися 27 квітня у Viber-спільноті, яка налічує вже понад 720 учасників. Придбати роботу того чи іншого автора можна було за правилами класичного аукціону: оголошуючи більшу ставку, ніж попередній учасник. Стартову ціну лота вказувала модераторка групи Ольга Дрига. Вручення лотів переможцям аукціону провели 1 травня у Будинку художньої творчості.

Аня Одинець вручає брошку переможиці розіграшуАня Одинець вручає брошку переможиці розіграшу

Одним з найдорожчих лотів була брошка виготовлена з пшеничної соломи від 12-річної Ані Одинець, її придбали за тисячу гривень. Стільки ж заплатили за вінок-оберіг «Серпень» з соломи та колосків. Його створила 13-річна учениця Переяславського ліцею імені Володимира Мономаха Даша Харчук.

Дівчинка розповіла, що відвідує гурток три роки. Наразі працює над іконою для участі в конкурсі. А для аукціону вирішила виготовити оберіг. До благодійної акції задля підтримки українських воїнів долучилися з особливим ентузіазмом – її тато Віталій Харчук захищає Україну в лавах ЗСУ.

Даша Харчук тримає свій вінок-оберігДаша Харчук тримає свій вінок-оберіг

– Мій тато на війні з перших днів. Кілька днів тому він приїхав з Бахмуту, і скоро поїде знову. Сказав, що пишається мною за те, що я взяла участь в заході на підтримку військових, – розповіла Даша Харчук.

Рідний брат 15-річної Діани Нечипоренко також нині на фронті. Юна майстриня відвідує гурток восьмий рік. Каже, що завітала на одне заняття і захопилася професійністю викладачки та теплим ставленням до учнів. Для аукціону Діана виготовила ляльку-мотанку з домотканого полотна, прикрасивши її ручною вишивкою та бісером. Виріб придбали за 600 гривень.

Діана Нечипоренко займається у Тетяни Буторіної восьмий рікДіана Нечипоренко займається у Тетяни Буторіної восьмий рік

Переяславка Людмила Корж-Александрова придбала за 500 гривень картину Анастасії Шостак «Слава Україні!» з тризубом із соломи на синьому тлі, прикрашену колосками. Жінка зазначила, що це вже третій аукціон, на якому вона придбала лот. А саме ця картина невдовзі поїде до Франції.

Картину Анастасії Шостак відправлять до ФранціїКартину Анастасії Шостак відправлять до Франції

– В цей скрутний час треба допомагати хлопям, які нас захищають. У березні минулого року я з дітьми виїжджала у Францію, і хочу зробити приємність людям, які прихистили нас, і дуже підтримують Україну. Я хотіла, щоб це був не просто брелок з магазину, а виріб, створений дитячими ручками, – зазначила пані Людмила.

Загалом на аукціоні вдалося зібрати 14 тисяч гривень. Зібрані кошти передадуть волонтерській ГО «4.5.0» і спрямують на потреби переяславців, які захищають країну на передовій. Після вручення лотів бажаючі мали змогу придбати обереги у вигляді янголят за донат на пікап для військового з Переяслава. Таким чином зібрали ще 500 гривень.

Онучка Тетяни Миколаївни Зорянка теж відвідує гурток Онучка Тетяни Миколаївни Зорянка теж відвідує гурток

Учасників заходу музичним номером привітали артисти вокальної студії Будинку художньої творчості (керівниця – Анна Сахно). Директорка закладу Ніна Товкун подякувала вихованцям за патріотизм, а батькам – за підтримку дітей.

– Будинку художньої творчості виповнилося 40 років. Ми проводили багато різних заходів, але такий – вперше. Дякую нашому креативному педагогу Тетяні Миколаївні Буторіній. Вона талановита і легка на почин. Думаю, що цю ініціативу підхоплять й інші наші гуртки, і ми долучимося до наступних благодійних заходів, – підсумувала Ніна Іванівна.

На захід завітали діти та батьки юних талантівНа захід завітали діти та батьки юних талантів

Тетяна Буторіна передає композицію "Птахи в гаю"Тетяна Буторіна передає композицію “Птахи в гаю”

Юлія Бугай презентує свій вирібЮлія Бугай презентує свій виріб

8-річна Зоряна Буторіна передає картину новим власникам8-річна Зоряна Буторіна передає картину новим власникам

Олександр Ставицький зробив своїми руками органайзер "Млин"Олександр Ставицький зробив своїми руками органайзер “Млин”

Маленькі митці долучилися до благодійності своєю творчістюМаленькі митці долучилися до благодійності своєю творчістю

Майя Абсаліхова розповідає про свій віночокМайя Абсаліхова розповідає про свій віночок

Для гостей заходу співали вихованці вокальної студіїДля гостей заходу співали вихованці вокальної студії

Додати коментар