На Київщині триває робота над формуванням спроможної мережі закладів охорони здоров’я в рамках медичної реформи

25 квітня відбулося чергове засідання робочої групи з питань формування спроможної мережі закладів охорони здоров’я Київської області. Захід пройшов на чолі із заступником голови Київської ОВА Віталієм Власюком. 

Участь у нараді взяли заступник голови Київської ОВА Сергій Білецький, т.в.о. директора Департаменту охорони здоров’я КОВА Василь Кравченко, перший заступник голови Київської обласної ради Ярослав Добрянський і заступниця голови КОР Тетяна Семенова, представники територіальних громад та керівники комунальних медичних закладів і установ.

У ході роботи учасники детально обговорили та проаналізували діяльність лікарень регіону. Присутні розглянули питання медичних закладів, що потребують оптимізації, дообладнання, розвитку напрямків задля відповідності необхідним критеріям. Йшлося про такі заклади охорони здоров’я: 

  • КНП «Рокитнянська багатопрофільна лікарня»;
  • КНП «Ставищенська лікарня»;
  • КНП «Березанська міська лікарня»;
  • КНП «Баришівська міська лікарня»;
  • КНП «Київський обласний центр ментального здоров’я»;
  • КНП «Обласне психіатрично-наркологічне медичне об’єднання»;
  • КНП КОР «Київський обласний медичний центр небезпечних захворювань».

Крім того, учасники засідання робочої групи заслухали керівників медичних закладів щодо їхньої діяльності та перспектив розвитку лікарень у рамках Постанови Кабінету міністрів України від 28 лютого 2023 року №174. Також керівники закладів охорони здоров’я представили свій план розвитку медичних установ.

Відповідно до Постанови, під час вибору закладу для включення до спроможної мережі враховується кількість напрямів надання медичної допомоги, матеріально-технічний стан лікарні, кількість населення, яке обслуговується, територіальна приналежність та доступність тощо. 

Нагадаємо, до 1 травня 2023 року робочою групою мають бути розроблені для погодження Міністерством охорони здоров’я України пропозиції щодо визначення спроможної мережі закладів охорони здоров’я та проєкт плану розвитку госпітального округу Київської області.

Як повідомили в МОЗ, медичні заклади, які не увійдуть до спроможної мережі лікарень, продовжать свою роботу та зможуть і надалі укладати договори з Національною службою здоров’я за програмою медичних гарантій.

Додати коментар