Головний лікар обговорив із засновниками лікарні подальший розвиток установи

Реформа в медичній сфері стосується кожного. Наразі відбувається формування мережі закладів охорони здоров’я на Київщині.
Область стане окремим госпітальним округом, а в районах мають визначити кластерні лікарні.

Сьогодні відбулася нарада з засновниками нашої лікарні, на якій розглядалось питання подальшого розвитку установи.

Постанова Кабміну від 28 лютого 2023 року №174 говорить про те, що пацієнти з найпростішими захворюваннями отримуватимуть лікування в загальних медичних закладах, у складніших випадках – у кластерних та надкластерних медичних закладах.

На жаль, будуть і такі лікарні, що не потраплять до спроможної мережі закладів охорони здоров’я.

Один із важливих чинників формування мережі – кількість населення, що обслуговує заклад.

Разом із новим керівником та колективом закладу, заступниками докладаємо всіх зусиль для збереження лікарні як загальної та перспективної у подальшому розвитку.

Сьогодні важливо, щоб Міністерство охорони здоров’я України взяло до уваги важливість створення міцних та спроможних лікарень та пішли на зустріч у питанні надання допомоги людям, які проживають у найвіддаленіших куточках громади.

Також зауважу, що дана Постанова ще не введена в практику та знаходиться на стадії обговорення. Кожна громада Київщини матиме можливість презентувати перспективний шлях розвитку закладу в Обласній Адміністрації.

Для нас дуже важливо зберегти спроможність лікарні та разом із засновниками докласти максимум зусиль для її розвитку – допис зі сторінки міського голови Вячеслава Саулка.

 

Додати коментар