У межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» провели дослідження психологічного стану громадян

Повномасштабна війна на території України несе серйозні загрози психологічному здоров’ю і благополуччю переважній більшості населення.

У межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», створеної за ініціативою першої леді Олени Зеленської, провели дослідження психологічного стану громадян.

За результатами опитування 40% осіб зазнали загрози власному життю та/або були безпосередніми свідками таких загроз у зв’язку з перебуванням у зоні бойових дій та/або під обстрілами; понад 41% опитуваних мають родичів або близьких, які перебували чи перебувають у зоні бойових дій, а також втратили когось із близьких; кожен двадцятий (5%) пережив або став свідком усіх типів травмівних подій: обстріли, загроза життю близьких, окупація або полон. Лише 9% осіб заявили, що не стикалися з жодною такою подією за період повномасштабної війни.

Перспективи повоєнного відновлення України значною мірою залежать від рівня емоційної стану громадян та поширення в суспільстві культури психологічного здоров’я, яка передбачає передусім готовність розпізнати наявні проблеми і звернутися по допомогу в разі необхідності.

Більше інформації щодо дослідження, що робити, аби допомогти собі та іншим, та куди звертатися з цих питань за потреби дізнавайтеся тут: http://howareu.com

 

Додати коментар