Попередження пожеж у природних екосистемах

З метою попередження пожеж у природних екосистемах та забезпечення виконання правил пожежної безпеки під час весняно-літнього пожежонебезпечного періоду 2023 Бориспільське РУ ГУ ДСНС України у Київській області інформує.

З початку 2023 року на території району в природних екосистемах виникла 91 пожежа в тому числі 2 на стихійних сміттєзвалищах що на 50,5% більше ніж протягом аналогічного періоду 2022 року — 46 пожежі в екоситемах, на стихійних сміттєзвалищах пожежі не виникали.

За порушення вимог пожежної безпеки в лісах до громадян застосовується ст. 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що тягне за собою штраф на громадян (1530-4590 грн.) та на посадових осіб (4590-15300 грн.)

Згідно із статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за самовільне випалювання рослинності або її залишків, тягне за собою накладення штрафу на громадян (3060-6120 грн.) та на посадових осіб (15300-21420 гри.).

Відповідно до статті 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення – завідомо неправдивий виклик спеціальних служб тягне за собою накладення штрафу на громадян від п’ядесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-3400 грн.).

Відповідно до статті 245 Кримінального кодексу України, знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом – караються штрафом від п’яти тисяч чотирьохсот до дев’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

 

Додати коментар