Драматичний колектив “Світоч” показав виставу “Безталанна” у Переяславському ЦКМ – глядачі були в захваті

Вчора в Переяславському Центрі культури і мистецтв відбувся показ вистави “Безталанна” Івана Карпенка-Карого, яку глядачам представив аматорський драматичний колектив “Світоч” Світанківського будинку культури – Proslav 

“Безталанна” – це один з найскладніших творів, які можна показати на сцені. Він вимагає від акторів не тільки майстерності, але й вміння передати душевний стан персонажів, а також проникнутися в глибину твору. І колектив “Світоч” справився з цією вимогою на всі 100%.

Вистава “Безталанна” у виконанні колективу “Світоч” була вдалою не тільки завдяки майстерності акторів, але й завдяки прекрасній режисерській роботі незмінної керівниці Наталії Філімончук. Режисерка зуміла передати всю глибину твору та витягнути з акторів максимум емоцій. Кожна сцена була пророблена до дрібниць.

Про колектив і творчість під час війни ми запитали у керівниці театру Наталії Філімончук: “Наш колектив існує близько 20 років. У нас близько 15 нових вистав. Сьогодні є нові актори, бо дехто з постійних членів театру зараз на фронті. Взагалі війна вплинула на нашу творчість. Перші місяці взагалі було не до театру. Зараз ми начебто і звикли, але ні. У наших акторів багато рідних на війні та це звичайно впливає на нас. З нового року ми вийшли на сцену і збираємо кошти на допомогу своїм односельцям.

Глядачі були у захваті й аплодували стоячи. “Я знала, що нас тут приймуть тепло, бо це наша рідна сцена. Ми 16 років виступали тут щорічно з новою виставою”, – ділиться враженнями керівниця колективу.

Під час виступу глядачі були вражені грою акторів, які зробили це на високому рівні. Серед них були: Віктор Салтиков, Наталія Філімончук, Ольга Хаба, Олена Дзюбенко, Олександр Петрашенко та Ольга Салтикова. Звукорежисеркою була Валентина Коваленко, а суфлеркою – Наталія Горб.

Додати коментар