У Переяславі відбулася благодійна концертна програма у рамках відзначення дня визволення Київщини: фоторепортаж

29 березня 2023 року, КЗ «Переяславський ЦКМ» розпочав серію культурних заходів у рамках відзначення дня визволення Київщини – відбулася благодійна концертна програма «НЕламНІ» –Proslav.

Як слушно зазначила на початку концерту його ведуча Влада Черненко, дата звільнення Київщини від окупації – це день героїзму та болю, люті та помсти. Бородянка, Буча, Ірпінь, Гостомель, Мощун – це населені пункти нашої області, які першими зустріли велику війну. Там точилися запеклі бої. Та попри все вони не скорилися. Усе це стало можливим завдяки людям які з перших днів стали на захист нашої держави, продемонструвавши всьому світу те, що Україна здатна перемогти у цій війні. Завдяки тим хто облаштовував блокпости, доставляв гуманітарну допомогу, випікав хліб в окупації та підтримував тих хто поруч. Рік тому у містах, селах і селищах Київщини перегорнулася сумна сторінка в історії України та почала писатися нова – славетна сторінка нашої Перемоги! Ми не маємо права забувати про тих, чиї життя на цій сторінці обірвалися, відтак присутні у залі вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх захисників і захисниць України які загинули аби ми жили.

У ході програми патріотичними піснями публіку приємно вражали вокалісти Юлія Ковалівська, Єлизавета Хандошко, Ганна Ляч, Надія Томчук, Софія Леонова, Валентин Шуткевич та Тріо «Дівчата». Танцювальними талантами дивував хореографічний колектив «Вольтаж». Хедлайнером програми став виступ впізнаваного переяславського гурту «Драбадан». Без жодних перебільшень, кожна нота та кожен акорд, кожен рух пломенів змістовністю та безмежною любов’ю до Батьківщини. Поміж тим згадували героїчні сторінки нашого народу, які хвилювали чи мотивували, бентежили чи наснажували наш народ протягом року що минув під знаком повномасштабної війни. Війни яка неодмінно вже дуже скоро завершиться нашою перемогою і поверненням усіх наших територій.

Безумовно культурний процес під час війни не може стояти на паузі, не може дозволити собі бути пасивним. Культура бореться з ворожою пропагандою, фейками, зневірою, дискримінацією і геноцидом української нації ворогом.

 
Уже цієї неділі, 2 квітня 2023 року о 10:00 біля пам’ятного знаку воїнам АТО відбудеться мітинг до дня визволення Київщини, у понеділок 3 квітня о 16:00 в корпусі №2 Переяславського ЦКМ, в рамках тематичного заходу «Ми вільні», перегляд документального фільму про звільнену Київщину.

Додати коментар