Обережно! Стихійна торгівля!

Бориспільське районне управління ГУ Держпродспоживслужби в Київській області застерігає покупців, що купівля продуктів на стихійних ринках – великий ризик! Стихійна торгівля харчовими продуктами – є загрозою здоров’ю та добробуту населення. Стихійні місця торгівлі стали серйозною проблемою. Купуючи харчові продукти у невстановлених місцях (на вулицях, у дворах, на тротуарах, у скверах, парках, під’їздах) з рук, із землі, можна нашкодити власному здоров’ю.
Нагадуємо, що стихійна торгівля є незаконною, оскільки ніхто не контролює якість та безпечність харчових продуктів, а самі продавці працюють з грубим порушенням санітарно-гігієнічних правил (працюють без санітарного одягу, не проходять медичних оглядів і можуть бути носіями небезпечних інфекційних захворювань, порушується температурний режим реалізації та зберігання продуктів харчування). При відсутності документів неможливо встановити виробника продукції, умови зберігання і транспортування продукції, термін її придатності до споживання. Часто у місцях стихійної торгівлі реалізують контрабандну або виготовлену у підпільних цехах продукцію, яка представляє високий ризик для здоров`я людей. В більшості випадків торгівля проводиться з землі або з пристосованих прилавків. Придбання харчових продуктів на стихійних ринках – це небезпечно та є шляхом до інфекційних захворювань. До того ж, законодавством не передбачено захист прав споживачів при їх порушеннях на «стихійній торгівлі».
‼️Задля припинення розгортання осередків стихійної торгівлі, звертаємось до мешканців району із закликом – не купувати харчові продукти в місцях стихійної торгівлі та застерігаємо всіх від небезпеки, яка пов’язана із вживанням небезпечних продуктів!
 
 
 

Додати коментар