GPT-4 назвав 20 професій, які він замінить

Нова версія чат-бота GPT-4 з елементами штучного інтелекту GPT-4 висловилася про готовність замінити 20 існуючих професій, якими зараз займаються тільки люди. Серед них – помічник юриста.

Список опублікував у Twitter журналіст та автор розсилки про ШІ Роуен Чунг, повідомив портал T4.

Чунг у запиті до чат-боту попросив створити таблицю, в якій ШІ має вказати назву професії та ті риси людини, які GPT-4 замінить для виконання робочих обов’язків.

До списку увійшли такі професії, як перекладач, репетитор, спеціаліст із введення даних, представник служби підтримки, коректор, помічник юриста, бухгалтер та копірайтер.

Також чат-бот висловив готовність замінити аналітика з маркетингових досліджень, менеджера з соцмереж, планувальника зустрічей, телемаркетера, віртуального помічника, транскрипціоніста (переведення аудіо в текст) та репортера.

Серед останніх п’яти професій у списку були вказані турагент, аналітик технічної підтримки, електронний аналітик, модератор контенту та рекрутер.

У коментарях до посту багато користувачів погодилися зі списком ШІ. На думку деяких користувачів, «виживуть» лише ті професії, які вимагатимуть максимальної точності та від яких залежатиме життя людини. «Будівельники будуть останніми, кого позбавлять їх професії», – підсумував один з користувачів.

Джерело

Додати коментар