Відбулися громадські слухання – відкрита зустріч голови громади з жителями Великокаратульського старостинського округу 

Сьогодні, 22 березня у сільському клубі села Велика Каратуль відбулися громадські слухання – відкрита зустріч з жителями старостинського округу  голови громади Вячеслава Саулка. Міський голова розповів про виконану роботу та діяльність виконавчих органів Переяславської міської ради у 2022 році. Також перед присутніми жителями звітувалася староста села Велика Каратуль Валентина Зінченко. У своєму звіті Вячеслав Саулко відмітив основних платників податків, які працюють на території старостинського округу, серед яких:

ТОВ «Норкова ферма Вікінг», яке сплатило до міського бюджету 1,8 млн грн, що становить близько 50% доходів селищної громади;

ПОА «Україна», внесок якого до бюджету громади склав 970 тис грн або 26% сукупного доху громадян.

На території Великокаратульського старостинського округу укладено 2 договори оренди землі для будівництва та обслуговування будівель торгівлі. Також на період дії військового стану було укладено 2 договори оренди землі для ведення товарного сільськогосподарського виробництва терміном на один рік з ПОА «Україна» (за їх використання надійшли кошти у розмірі 18 718, 55 грн).

Загалом, у 2022 році до бюджету міської територіальної громади від орендної плати вищевказаних договорів надійшло 43 591,73 грн. Основними статтями витрат є утримання:

  • закладів освіти (школа та дитячий садочок) – 4,3 млн грн;
  • будинку культури;
  • старостату;
  • амбулаторії.

Працівниками КП ВУКГ надаються послуги по обслуговуванню мережі вуличного освітлення. В разі необхідності, проводиться заміна освітлювальних приладів. Минулого року було проведено висипку та грейдерування вулиці Садова та виконано благоустрій сільського кладовища.

Староста села Валентина Зінченко у своєму звіті повідомила, що зважаючи на повномасштабне вторгнення росії до України, всі заплановані заходи відійшли на другий план і жителі села почали активно працювати на Перемогу. Староста подякувала кожному з добровольців, які у перші дні війни стали на захист села і чергували на блок-постах. Також вона повідомила, що для мешканців села Велика Каратуль, які перебувають у лавах ЗСУ, проводиться збір продуктів харчування, речей особистої гігієни, одягу. У 2022 році було проведено 8 таких зборів. У перший день війни для безпеки людей було проведено прибирання в укритті, яке розташоване поруч з гімназією. Пізніше силами персоналу гімназії зроблений косметичний ремонт та підключені комунікації. 1 червня 2022 року на зборах релігійної громади було прийнято одноголосне рішення про перехід до ПЦУ Храму Різдва Пресвятої Богородиці. За 2022 рік до старостату з різними питаннями звернулось 166 осіб, кожне звернення було прийнято до уваги та по можливості вирішено.

Під час слухань жителі громади ставили питання до міського голови, серед яких були такі:

  • проблема місцевого сміттєзвалища, яка залишається невирішеною протягом десятиліть. Жителі часто скаржаться на якість питної води та незадовільну екологічну ситуацію в селі;
  • медик, що недавно працює у селі, не має службового житла, а квартира у якій вона проживає зараз виставлена на продаж. Жителі занепокоєні подальшим наданням медичних послуг і просять знайти вихід із цієї ситуації спільно;
  • Людей обурює стан лісу, адже зараз він залишається без господаря.

Додати коментар