Українці розповіли, яка подія була найбільш обнадійливою за рік війни: опитування

обнадійливою

Найбільш радісною та обнадійливою подією з початку повномасштабного вторгнення рф українці вважають звільнення окупованих Херсона та Херсонської області (19%).

Про це йдеться в результатах дослідження, проведеного 17-20 лютого 2023 року компанією Gradus Research. Також 14 % респондентів відзначили допомогу іноземних партнерів грошима і зброєю. Близько 9% назвали найбільш обнадійливою подією звільнення Харківської області.

Водночас для українців найстрашнішою подією після повномасштабного вторгнення росії став ракетний обстріл міст (17%). Також це вбивства та знущання над цивільним населенням (12%) та 24 лютого 2022 року (11%), коли нова реальність стала незворотною та очевидною.

Близько 72% учасників опитування вважають, що найскладніші випробування в України ще попереду або вже відбуваються.

На думку 68% респондентів країна стане сильнішою після війни. Також 82% впевнені в перемозі України. 41% опитаних вважатимуть перемогою України повернення тимчасово окупованого Криму. Крім того, українці вірять, що ознаками цієї перемоги буде визволення всієї території, падіння путінського режиму і трибунал чи смерть Володимира Путіна. Також це може бути капітуляція росії чи виплати репарацій рф. 

Загалом в опитуванні взяли участь 1151 респондентів. Воно було проведено методом самозаповнення анкети в мобільному додатку.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, абсолютна більшість українців виступає категорично проти територіальних поступок на користь ворога, щоб настав мир. Не готові жертвувати українськими землями 87% населення. 

Джерело

Додати коментар