У 2023 році на проведення комплексу весняно-польових робіт аграріями Київської області планується залучити 1 142,2 тисяч гектарів посівної площі

У 2023 році на проведення комплексу весняно-польових робіт аграріями Київської області планується залучити 1 142,2 тисяч гектарів посівної площі. Про це повідомили в Управлінні агропромислового розвитку Київської ОВА.

Здебільшого планується посів таких культур, як і минулого року, – пшениці, ячменю, вівса, гороху, гречки, проса, ріпаку, кукурудзи на зерно.

Окрім того, аграрії планують збільшити посівні площі технічних культур. Їх має бути посіяно на площі 398 тисяч гектарів, що на 34,70 тисяч гектарів більше і становить 109,6% до минулого року. У структурі посівних площ технічні культури становлять 34,85%.

У доброму стані знаходяться 80% посівів озимих культур, що посіяно на площі 229,1 тисяч гектарів (в т.ч. пшениця, ячмінь, жито). Також проведено комплексне внесення мінеральних добрив і хімічний захист озимих культур від шкідників і хвороб.

Зокрема, наявна забезпеченість мінеральними добривами для проведення підживлення озимих культур:

  • азотні добрива – 2,3 тисячі тонн фізичної ваги; 
  • фосфорні добрива – 1,5 тисячі тонн; 
  • калійні добрива – 0,7 тисячі тонн. 

Забезпеченість пальним наразі становить 80% до потреби.

Водночас на сьогодні потребують обстеження та розмінування 11,4 тисячі гектарів у Бучанському, Вишгородському та Броварському районах.

Слід зазначити, що у 2022 році на Київщині намолотили близько 3-ох млн тонн врожаю зернових та зернобобових культур, зібраних із площі 620 тис. га.

Додати коментар