Cьогодні британський історик та журналіст Джон Стонборо презентуватиме свою книгу про переяславську княгиню

Запрошуємо вас на онлайн-презентацію книги британського історика та журналіста Джона Стонборо (Johnny Stonborough) «Wild Field. An 11th century love story» («Дике поле. Історія кохання 11 століття»). Видання присвячено одній з найбільш відомих в історії доби Середньовіччя жінок, першій дружині переяславського князя Володимира Всеволодовича Мономаха – Гіді Гарольдівні або Гіті Вессекській. Науковці НІЕЗ «Переяслав», які надавали автору необхідні консультації під час його відвідин Переяслава у 2017 році, з нетерпінням чекали на вихід друком цієї книги та запропонували йому в майбутньому провести її презентацію у нашому місті. Книга вийшла друком у кінці 2020 року. Її вихід є одним із яскравих проявів україно-британського співробітництва та сприяє покращенню стосунків між двома країнами. Через пандемію та війну її представлення відтермінувалося. Джон Стонборо, який підтримує Україну в її боротьбі з російськими окупантами, постійно перебуває на зв’язку з переяславськими дослідниками.
Під час презентації автор розповість про ідею написання книги, про постать доньки останнього англосаксонського короля Гарольда Годвінсона Гіти та її життя у Британії та Україні.
Модерацію заходу здійснюватиме заступник генерального директора НІЕЗ «Переяслав», кандидат історичних наук, професор Олександр Колибенко. Синхронний переклад зустрічі здійснюватиме кандидат історичних наук, журналіст-міжнародник, дослідник британської історії Єгор Брайлян.
Видання стане в нагоді широкому загалу поціновувачів середньовічної історії, а також зацікавить фахівців з археології, краєзнавців, музейних працівників, викладачів та студентів.
Презентація відбудеться 17 лютого 2023 р. за адресою: Київська обл., м. Переяслав, вул. Шевченка, 6 (НІЕЗ «Переяслав»). Початок о 12.00.
 
 
 
 
 

Додати коментар