Переяславець Володимир Гетьман став призером відкритого чемпіонату Києва з пауерліфтингу

Переяславець Володимир Гетьман, 28 років, результативно виступив у відкритому чемпіонаті Києва з жиму лежачи і класичного жиму. Це були перші змагання такого рівня після річної перерви й відбулися 4 лютого. Основні учасники турніру – переважно вихованці ДЮСШ, змагалися окремо жінки, юніори й тінейджери – Переяслав.City

Володимир виступав у класичному (тобто без екіпірування) жимі штанги лежачи і успішно підняв вагу 170 кг. Ще одну спробу здолати штангу вагою 177,5 кг переяславцю не зарахували через технічну помилку.

Тож у підсумку Володимир Гетьман посів третє місце у своїй ваговій категорії до 93 кг і як призер потрапив до складу збірної команди спортсменів Київщини, які виступатимуть у чемпіонаті України. Він має відбутися у березні в Кам’янці-Подільському.

До речі, перше місце на цих змаганнях здобув рекордсмен Європи Богдан Бонь, який лежачи підняв штангу вагою 207,5 кг.

– Я рік чекав цих змагань, бо вперше виступав на них як представник Федерації пауерліфтингу України, – наголошує Володимир. – Саме на цьому турнірі познайомився з тренером збірної заслуженим майстром спорту України Віктором Налейкіним. Раніше я виступав від імені любительських спортивних організацій, і радий, що федерація прийняла мою заявку на вступ.

Я хотів був спробувати свої сили в триборстві, але оскільки служу в Нацгвардії, то, зрозуміло, що в такий важкий рік війни на додаткові тренування не вистачало часу. Тим більше, у перші ж місяці повномасштабного вторгнення армії рф ми тримали оборону Києва, на Лютежі.
Тепер же я склав собі календар тренувань, сподіваюся, все вийде, бо я запланував собі на цьому чемпіонаті скласти норматив майстра спорту України.

Додати коментар