На Київщині планують створити цифрові освітні центри в навчальних закладах

8 лютого відбувся діалоговий захід «Цифрові освітні центри: воркшоп», під час якого запланували створити цифрові освітні центри в закладах загальної середньої та позашкільної освіти на Київщині. Вони будуть облаштовані навіть в укриттях шкіл і садків. Про це повідомили в Департаменті освіти і науки Київської ОВА.

Захід зібрав представників різних організацій, які мають досвід створення цифрових освітніх центрів в Україні або планують це зробити найближчим часом у межах проєктів державно-громадського партнерства. Одним із співорганізаторів заходу було Міністерство освіти і науки України.

Присутні обмінялися думками та досвідом створення цифрових освітніх центрів у різних областях України. Під час події також обговорили шляхи наповнення таких платформ сучасним контентом, відповідним обладнанням, пристроями та матеріалами. Окремо поспілкувалися щодо відбору та підготовки персоналу, тьюторів та фасилітаторів. Також учасники спільно напрацювали дорожню карту створення таких центрів.

Головна мета цифрових освітніх центрів (Digital Learning Centers (DLC) – надання безпечного доступу до дистанційної формальної та неформальної освіти дітям, які не можуть здобувати її очно або мають обмежений доступ до дистанційної форми навчання через брак відповідних пристроїв, а також потребують додаткового супроводу в навчанні чи психоемоційній підтримці.

Окрім того, центри виконуватимуть низку інших функцій. Серед них — сприяння соціалізації та взаємодії дітей і підлітків, мотивація до навчання, надання допомоги в професійній орієнтації.

Як повідомлялося раніше, з 1 лютого розпочне роботу Освітній хаб Київщини – новий соціально-гуманітарний проєкт.

Додати коментар