У клубі мікрорайону «Трубайлівка» сплели вже 24 360 квадратних метрів маскувальних сіток та близько 900 килимків: таким чином переяславці наближають нашу перемогу

У клубі мікрорайону «Трубайлівка» чи не від самого початку війни небайдужі переяславки плетуть маскувальні сітки для наших захисників. Людей згуртувала активна переяславка, депутатка міської ради Ірина Присіч. Таким чином можна відволіктися від своїх проблем, вгамувати почуття і принести користь Збройним Силам України, бо кожна людина у нашій країні повинна щось робити для нашої перемоги.

У клубі мікрорайону «Турбайлівка» сплели вже 24 360 квадратних метрів маскувальних сіток та близько 900 килимків: таким чином переяславці наближають нашу перемогу

ProSlav вирушив на місце події, побачив процес наживо та запитав про важливість цього чину, його «трубайлівську» історію у місцевої активістки Тетяни Дейнеги.

Пані Тетяна розповідає, що спершу матеріал закупляла Ірина Юріївна. Згодом багато сіток принесли турбайлівські рибалки. Ще пізніше люди почали акумулювати на сітки власні кошти, але згодом виникла потреба у спонсорській та меценатській, звичайній людській допомозі – маслозавод, садочки «Берізка» та «Любавонька», Пенсійний фонд, місцеві підприємці та дачники, депутат міської ради Євгеній Глазунов зі своєю мамою.

У клубі мікрорайону «Турбайлівка» сплели вже 24 360 квадратних метрів маскувальних сіток та близько 900 килимків: таким чином переяславці наближають нашу перемогу

Потреба у сітках є щоденною, а відтак усі причетні роблять все для того аби процес їх плетіння не знав зупину. Від березня й донині на Трубайлівці сплели 24 360 квадратних метрів сіток. Поза тим плетуть килимки – це робота каранців які, у зв’язку зі станом здоров’я, долучаються до ініціативи з дому. Наразі їх сплетено близько 900 штук.

«У кожну сітку яку передаємо замотуємо подаруночки – солодощі, предмети гігієни. Нам важливо аби вони взяли це до рук і бачили нашу підтримку й наше тепло. Аби знали що вони там не одні, і ми як можемо допомагаємо їм здобувати цю перемогу» – каже Тетяна Дейнега.

Додати коментар