15 “шахедів” і 20 ракет на Київ за кілька годин – у КМВА пояснили нову тактику агресора

26 січня Київ зазнав комбінованого повітряного удару рашистів. Вночі ворог атакував столицю баражуючими боєприпасами іранського виробництва типу Shahed, а вранці – ракетами різного типу.

15 “шахедів” і 20 ракет на Київ за кілька годин – у КМВА пояснили нову тактику агресораФото: архівне
 

Про це розповіли у Київській обласній військовій адміністрації.

Зазначається, що всього в повітряному просторі було зафіксовано близько 15 ворожих БПЛА. Усі ці повітряні цілі були успішно знищені силами ППО. Жертв та влучань в об’єкти інфраструктури не зафіксовано.

У КОВА пояснюють, що метою “шахідів” було не тільки ураження наземних цілей. За новою тактикою агресора ці дрони є першою хвилею комбінованого повітряного удару і повинні виявляти та виснажувати українські сили протиповітряної оборони.

Тому слідом за БПЛА другою хвилею ворог здійснив масовану атаку ракетами різних типів: Х-101, Х-555, “Кинджал” та “Калібр”. Запуск відбувся з літаків Ту-95, Су-35, МіГ-31К та кораблів з акваторії Чорного моря.

В межах Києва було зафіксовано біля 20 ракет, усі вони знищені.

Наразі об’єкти інфраструктури Києва працюють в штатному режимі. Ворог не досягнув своїх цілей. Аби так було й надалі – вчергове закликаю киян не знімати та не викладати в соціальні мережі фото чи відео ворожих БПЛА чи ракет, розташування нашої ППО, військових об’єктів чи інфраструктури. Давайте разом наближати мир в Україні після нашої Перемоги!“, – підсумував начальник КМВА Сергій Попко.

Зазначимо, за даними головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, під час сьогоднішнього масованого ракетного удару агресор здійснив 55 пусків ракет повітряного та морського базування (Х-101, Х-555, Х-47 «Кинджал», «Калібр», Х-59) з літаків Ту-95, Су-35, МіГ-31К та кораблів з акваторії Чорного моря.

Силами ППО знищено 47 крилатих ракет, 20 з них в районі столиці. Крім того, три із чотирьох керованих авіаційних ракет Х-59 не досягли своїх цілей.

Нагадаємо, внаслідок обстрілу  у Голосіївському районі загинув чоловік, є постраждалі.

Джерело

Додати коментар