У Київській ОВА обговорили питання узгодження перереєстрації права користування лісогосподарськими землями та використання лісових ресурсів

 24 січня в Київській ОВА пройшла робоча нарада з питань узгодження перереєстрації права користування землями лісогосподарського призначення, використання лісових ресурсів, розширення мережі території та об’єктів природно-заповідного фонду та організації ведення мисливського господарства на території пристоличного регіону. Захід відбувся під головуванням заступника очільника Київської обласної військової адміністрації Сергія Білецького.

Участь у нараді взяли представники Центрального міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, Департаменту екології та природних ресурсів КОВА, Департаменту містобудування та архітектури КОВА та лісогосподарських філій області.

Під час зустрічі обговорили питання щодо налагодження співпраці на всіх рівнях у галузі лісового господарства, зокрема, для:

  • забезпечення оперативної координації дій та ефективного використання лісових ресурсів;
  • організації роботи лісогосподарських філій; 
  • перереєстрації права користування землями лісогосподарського призначення; 
  • розширення мережі території та об’єктів природно-заповідного фонду; 
  • збереження тваринного світу.

Довідково

Відповідно до Указу Президента України «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів» від 7 червня 2021 №228/2021 в Україні розпочато реформу в сфері лісового господарства. 

Постановою Кабміну від 7 вересня 2022 року №1003 «Деякі питання реформування управління лісової галузі» ліквідовано як юридичні особи публічного права територіальні органи Державного агентства лісових ресурсів України, зокрема Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства. Натомість створено Центральне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства.

 

Додати коментар