На Київщині створили новий навчально-практичний центр

У Переяславі на базі закладу професійно-технічної освіти створили новий навчально-практичний центр. 

Для нього закупили сучасне устаткування для проведення лабораторно-практичних занять за професіями «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва», «Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин і устаткування». 

Зокрема це меблі, а також обладнання: трактори, комбайни, культиватори, електрогенератори,  заточувальні станки, комплекти вимірювального інструменту та слюсарних ключів тощо. 

Їх закупили коштом державного та обласного бюджетів, а також за кошти спеціального фонду.

Так, упродовж 2020-2022 років у закладі освіти створено 2 навчально-практичні центри – електротехнічного і сільськогосподарського напрямів. 

Для цих центрів зроблено капітальний ремонт кабінету професійно-теоретичної підготовки, трьох лабораторій для проведення професійно-практичної підготовки та пункту технічного обслуговування.

У цьому навчальному закладі здобувають освіту понад 500 людей. Підготовка кваліфікованих робітників у закладі здійснюється за 5 професійними напрямами:

  • сільське господарство; 
  • громадське харчування; 
  • електротехніка; 
  • легка промисловість; 
  • промисловості та автомобільного транспорту. 

Довідково

У Київській області на базі закладів професійно-технічної освіти створено 20 навчально-практичних центрів за різним галузевим спрямуванням. Із них 11 – за рахунок субвенції з державного та обласного бюджетів. 

Мета – вдосконалити практичну підготовку здобувачів професійно-технічної освіти відповідно до сучасних потреб економіки та підвищити кваліфікацію педагогічних працівників.

Через повномасштабне вторгнення рф на територію України було зруйновано навчально-практичні центри у Васильківському професійному ліцеї, пошкоджено та розграбовано навчально-практичні центри в Бородянському професійному аграрному ліцеї та Катюжанському вищому професійному училищі.

Додати коментар