Для діток із внутрішньо переміщених родин відбувся різдвяний майстер-клас «Єдина Україна»

Зараз українське повітря оповите патріотизмом. Навчити дітей любити рідну країну — це добра справа. Кожен робить це на власний розсуд: дехто розповідає сімейні історії, інші мандрують з малечею красивими містами, показуючи мальовничі пейзажі, на які багата Україна. Але зараз родинний туризм не на часі: у кровопролитній війні країна виборює своє право жити вільно і щасливо.

Тож починати краще з малого, а саме, разом з дітьми робити патріотичні поробки, вкладаючи у них повагу, любов, віру у велике майбутнє і підтримуючи єдність нашої держави.

Саме з цією метою 12 січня в Мистецькій галереї КЗ «Переяславський ЦКМ» відбувся різдвяний майстер-клас «Єдина Україна», в якому взяли участь 25 дітей із внутрішньо переміщених родин, що знайшли прихисток в Переяславській громаді. Захід організували та спільно провели центр соціальних служб Переяславської міської ради, служба у справах дітей та сім’ї, відділ культури та туризму.

У межах заходу діти розфарбовували сувеніри з українською символікою для своїх рідних. Атрибутика з національною символікою це не просто тематичні сувеніри, але, в першу чергу, невід’ємний аксесуар справжніх патріотів. Дітлахи захоплено займалися творчістю, ретельно підбираючи кольори для сувенірів. Усі учасники заходу були задоволені результатами своєї роботи, з гордістю демонстрували свої поробки рідним.

Насамкінець діти отримали подарункові набори від благодійного фонду «Переяслав», а родини учасників – продуктові набори, що були підготовлені у співпраці з проектом «Зміцнення громадської довіри» у межах програми «Мріємо та діємо».

Майя Погребна,

провідний фахівець із соціальної роботи

центру соціальних служб Переяславської міської ради

Додати коментар