За направленням Київської обласної служби зайнятості у 2022 році працевлаштовано понад 15,3 тисяч осіб

Головна мета, яка постала на сьогодні перед фахівцями центру зайнятості, є побудова нових рівнів взаємодії з роботодавцями. Це не тільки отримання вакансій від роботодавця, а й підвищення зацікавленості громадян у легальному працевлаштуванні, швидке укомплектування вакансій, оперативне налагодження співпраці з підприємствами, удосконалення системи підбору та професійне навчання безробітних для результативного працевлаштування. “Зараз для нас цільова програма одна – чітка і безперебійна робота обласної служби зайнятості в умовах війни. Ми ведемо постійні перемовини з місцевими роботодавцями, які потребують працівників і готові взяти на роботу громадян з інших областей України“, – зазначив директор Київського обласного центру зайнятості Денис Дармостук.

Протягом 2022 року послугами обласної служби зайнятості скористались 55,5 тис. безробітних осіб. Серед них 16% – керівників, менеджерів, працівників сфери торгівлі та послуг; 15% – робітників у сфері складання устаткування та машин; 13% – представників найпростіших професій. Всього протягом січня – грудня 2022 року працевлаштовано 12 300 осіб.

За видами економічної діяльності, серед зареєстрованих безробітних переважають колишні працівники оптової торгівлі та ремонту, переробної промисловості, державного управління та сільського господарства. З числа колишніх безробітних 19% знайшли роботу у торгівлі та ремонті, 18% – у сільському господарстві, 16% – у переробній промисловості, 12% у державному управлінні й обороні. 

Найбільше потребують працівників на підприємствах переробної промисловості (21%), торгівлі та ремонту (16%), сільського господарства (15%), державного управління й оборони (8%).

Отримайте онлайн консультацію за допомогою телеграм-каналу Київського обласного центру зайнятості: https://t.me/+fnLlSCkuIls1ZjVi

Чат-бот Київського обласного центру зайнятості: @test1874661bot

Пропонуємо ознайомитися з інформацією щодо актуальних подій та змін у роботі Київської обласної служби зайнятості на наших

Фейсбук-сторінці:  https://www.facebook.com/kyivobl

Інстаграм-сторінці: https://www.instagram.com/kobl_cz/

на сайті Київського ОЦЗ  https://kir.dcz.gov.ua/.

 

Додати коментар