У церкві «Оселя благодаті» в Переяславі можна зігрітися і підзарядити гаджети

Релігійні організації Переяслава теж долучились до створення «Пунктів незламності». Нещодавно його відкрили на базі церкви євангельських християн-баптистів «Оселя благодаті» на вул. Гімназійна, 57 – Переяслав.City

У приміщенні молитовного будинку люди можуть зігрітися, випити гарячих напоїв та перекусити, підзарядити ґаджети. Пункт забезпечений доступом до інтернету і двома генераторами на випадок блекауту. Відвідувачів тут приймають цілодобово: з 8-ї до 18-ї чергують прихожани та працівники церкви, вночі у приміщенні залишається охоронець.

Прихожанка церкви Раїса Руденко розповіла, що вперше прийшла до «Оселі благодаті», коли почалася повномасштабна війна.

– Почала ходити, як мобі­лізували моїх хлопців: двоє зятів, син і племінник зараз служать. Віра допомагає мені. Молитовні зібрання у церкві проводяться щоранку, але у неділю на богослужіннях людей найбільше – тут іноді ніде стати, дуже багато людей приїжджає навіть із сіл, – розповідає пані Раїса.

«Оселя благодаті» на вул. Гімназійна, 57 в Переяславі«Оселя благодаті» на вул. Гімназійна, 57 в Переяславі

Пастор Андрій Ліходєєв відзначив, що завдяки співпраці «Оселі благодаті» з Міжнародною організацією ООН у церкві під час війни переяславцям неодноразово видавали гуманітарну продовольчу допомогу. Наразі вони продовжують допомагати одягом та речами тим, хто цього потребує, надають прихисток родинам внутрішньо переміщених осіб.

Щоб облаштувати ще кілька кімнат для цих потреб, в окремому приміщенні церкви проводяться ремонтні роботи. Наразі там проживають близько десяти осіб: з Ірпеня, Донеччини та Харківщини. А на початку війни церква стала транзитним пунктом для тих людей, які змушені були тікати від війни. Вони зупинялися у церкві на ночівлю і вирушали далі до безпечних місць, розповіли прихожани.

Додати коментар