У місті відбувся фестиваль для діток із особливими потребами

3 грудня увесь світ відзначає Міжнародний День людей з інвалідністю.

Звичайно, цей день не можна назвати святом, він покликаний привернути увагу до проблем людей з інвалідністю, особливими потребами захисту їхніх прав, гідності і благополуччя. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей із інвалідністю.

У Переяславській громаді близько 200 діток, які за станом здоров’я мають інвалідність.

Вже традиційно центр соціальних служб Переяславської міської ради спільно з Службою у справах дітей та сімї проводить фестиваль творчості  дітей та молоді з особливими потребами «Повір у себе».

 Метою фестивалю є виявлення та презентація творчих надбань учасників, розширення можливостей самовизначення та самореалізації, інтелектуального та творчого розвитку дітей з інвалідністю.

Цьогоріч  фестиваль «Повір у себе» пройшов 2 грудня у Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді.

Юних учасників фестивалю та їхніх батьків привітали заступник міського голови Оксана СТЕПАНЕНКО та директорка центру соціальних служб Юлія ЛЯЛЬКА.

В рамках фестивалю відбувся святковий концерт, який підготували та провели вихованці Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді та  виставка творчих робіт дітей та молоді з функціональними обмеженнями. Представлені роботи вражали своєю різноманітністю, майстерністю та дали можливість розкрити талановитість і неповторність кожної дитячої душі. Учасники заходу взяли участь у цікавих майстер-класах, щоб отримати нові творчі навички та уміння.

 У фестивалі взяли участь  близько 50 дітей, у тому числі і діти, які відвідують відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю та дітей групи ризику Центру надання соціальних послуг і соціальної інтеграції 

Фестиваль творчості для дітей з функціональними обмеженнями «Повір у себе» приніс багато позитивних емоцій та вражень для його учасників, а найбільшою винагородою тому стали усміхнені дитячі очі, сповненні надією серця, а саме головне — вірою, вірою в себе, в свої можливості та в своє майбутнє.

По закінченні фестивалю кожна дитина отримала солодощі та призи, а 7 учасників з найкращими роботами були відзначені Подяками від міського голови Вячеслава САУЛКА та приємними подарунками.

Інформація центру соціальних служб Переяславської міської ради

Додати коментар