Олексій Кулеба: На Київщині відкрились вже 259 пунктів незламності

У Київській області відкрились 259 Пунктів Незламності у всіх громадах області. Про це голова Київської ОВА Олексій Кулеба повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Поки енергетики працюють над відновленням електропостачання, жителі області приходять, щоб зігрітися, підключитися до Wi-fi та підзарядити телефони. Люди знаходять різні заняття на локаціях: плетуть сітки, читають книги, спілкуються. Відвідувачі навіть встигли облаштувати собі міні-коворкінги», ― сказав голова КОВА Олексій Кулеба.

Також очільник адміністрації повідомив, що жителі можуть дізнаватися найближчі адреси Пунктів Незламності на офіційних сторінках органів влади та на сайті “Пункти Незламності”.

Як повідомлялося раніше, адреси Пунктів Незламності розмістили теж на офіційному сайті Київської обласної військової адміністрації.

Довідково. Пункти Незламності функціонують цілодобово та безкоштовно. Комплектування та функціонування Пунктів Незламності здійснюється з урахуванням наявного ресурсу органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Що таке Пункт Незламності

По всій Україні почали встановлювати “Пункти незламності”. Це місця, де під час можливого блекауту буде світло, тепло, інтернет та мобільний зв’язок.

Про це розповів Президент України Володимир Зеленський під час вечірнього звернення.

Президент зауважив, що таких пунктів вже встановили понад чотири тисячі. Перші запрацювали у звільненому Херсоні.

Що буде у “Пунктах незламності”:

Тепло;

Вода;

Освітлення;

Мобільний зв’язок;

Доступ до інтернету;

Можливість живлення для мобільних пристроїв;

Місця для відпочинку;

Місця для мам та дітей;

Аптечка.

Щоб дізнатися, де розташований найближчий до вас “Пункт незламності”, треба ввести ваше місто та адресу на мапі. Такі пункти працюватимуть безкоштовно й цілодобово при адміністраціях, школах, будівлях ДСНС.

Пункти вміщують від 40 до 500 осіб. Проте зазначається, що перебування передбачається короткострокове, щоб надати можливість усім скористатися такою послугою. 

Власники бізнесу також можуть долучитися і стати “Пунктом незламності”.

Дізнатися усі подробиці про роботу “Пунктів незламності” можна на сайті.

Додати коментар