Вячеслав Саулко пояснив як буде жити Переяславська громада у разі тривалих відключень електроенергії

Сьогодні, 23 листопада, під час тривалої повітряної тривоги у Переяславі та багатьох інших населених пунктах зникла електроенергія. Згодом на своїй сторінці Facebook голова Переяславської громади Вячеслав Саулко опублікував допис, про те, як буде жити Переяславська громада у разі тривалих відключень електроенергії:

Шановна громада, у зв’язку з терористичною діяльністю ворога, звертаюся з інформацією яка є на даний час:

Світло:

– Термін відсутності світла поки що не відомий, але ми маємо пережити це. 

Пункти незламності:

У Переяславській громаді на даний час розгортаються “пункти незламності”.

– Сьогодні уже працює “Центр надання соціальних послуг та соціальної інтеграції” (вул. Сковороди, 11);

– Завтра зранку, у разі відсутності енергії, буде відкритий пункт незламності “Переяславська гімназія №4” (Новокиївське шосе, 4);

– Згодом, за потреби, буде відкритий додатковий пункт у Переяславській гімназії №5 (Космонавтів, 22).

Вода:

– У разі відсутності світла більше ніж протягом доби, буде можливість мешканцям Переяславської громади набирати воду зі свердловин, які будуть працювати за допомогою генераторів по вул. Можайська, 6 та Новокиївське шосе, 1а (четвера школа).  

Додатково матимемо змогу для набору води у ємності з підвального приміщення будинків за адресою: Можайська, 6 та Святого Єфрема, 15. Також буде працювати розвіз води КП ВУКГ по районах міста. Графіки будуть повідомлятись згодом.

Каналізація:

– При знеструмленні міста перестають працювати каналізаційні насосні станції та очисні споруди, тому велике прохання до мешканців міста в даний період по можливості не користуватися водовідведенням. 

Підприємницька діяльність:

– Мережеві супермаркети самозабезпечені генераторами та паливом і будуть працювати за звичайним графіком: АТБ (вокзал), ЕКО маркет (Левада), ЕКО маркет (центр), Лоток (універмаг), Фора. 

– Я впевнений, що багато підприємців уже підготувалися до тривалих відключень, тому кількість підприємств, що працюватимуть буде більшою.

– АЗС також будуть працювати.

Охорона здоров’я:

– Переяславська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування має можливість працювати автономно з генераторами та готова надавати медичні послуги. 

Зв’язок:

– Інформації по роботі операторів мереж стільникового зв’язку немає. Оператори зв’язку працюють у режимі національного роумінгу, тож робота хоча б одного зможе запезпечити зв’язком абонентів усіх операторів.

Тепло:

– За відсутності електроенергії тепломережа припиняє свою роботу.

Навчання:

– Навчання у школах та садочках відмінено. 

Додати коментар