У Переяславі зібрали для військових понад 5 тонн допомоги: як захисники приймали гостинці

Напередодні Дня захисників і захисниць України жителі Переяславської громади організували акцію і зібрали гостинці для військових, що боронять країну на передовій, серед яких і наші земляки. 14 жовтня волонтерка Інна Марченко доправила їм вантаж. Що зібрали для воїнів та як вони приймали подарунки – на Переяслав.City.

З 10 по 13 жовтня у Переяславі пройшла акція “Тобі, наш захисник”: для військових збирали продукти, одяг, медикаменти, техніку, кошти, дитячі малюнки та листи з побажаннями.

Містяни зносили допомогу до університету, молодіжного центру “Зустріч” та волонтерського штабу Інни Марченко. У переяславських ліцеях та гімназіях № 3 і 5 учні, вчителі та батьки централізовано зібрали пакунки з гостинцями і передали волонтерам.

– Хочу висловити велику вдячність всім, хто долучився до збору допомоги для наших військових. Не лише жителі міста, а й люди з Хоцьок, Стовп’яг, Гречаників, Мирного та інших сіл привозили дуже багато продуктів і всього необхідного, – каже Інна Марченко.

 
Особливо Інна подякувала дітям, які приносили гостинці та листівки для захисників. Згадала учнів гімназії №5 Дениса Драпея та Андрія Приймака, які два тижні тому зібрали і принесли до волонтерського штабу 1840 гривень на потреби Збройних Сил. Тепер Андрій зібрав ще більшу суму – 3370 гривень і разом з другом Денисом Коваленком знову передав їх волонтерці.
 

 

 
Загалом, за словами Інни Марченко, зібрали більше 5 тонн вантажу: понад три тонни вже доправили бійцям на Краматорському напрямку, ще близько двох з половиною тонн відвезуть захисникам на Харківщину після 20 жовтня.

 

 

Додати коментар