Переяславська публічна бібліотека отримала професорський подарунок – книги з історії Голодомору

Переяславська публічна бібліотека поповнилася літературою з історії Голодомору 1932-1933 років в Україні. Її до книгозбірні у дарунок 9 вересня передав мешканець Переяслава, відомий історик і архівіст, доктор історичних наук, професор Руслан Якович ПИРІГ – головний науковий співробітник Інституту історії України НАН України – Переяслав.City

Фото: надане Тетяною Майстренко

Він належить до кола вітчизняних учених, які першими після відновлення незалежності України почали досліджувати Голодомор як геноцид українського народу, виявляти і оприлюднювати документи закритих раніше спецсховів.

До колекції входять дослідницькі праці, збірники документів, спогади, щоденники, які викривають злочинні дії кремлівського керівництва, міс­цевих більшо­вицьких активістів у ході насильницької колективізації, репресивних заходів щодо селянства під час хлібозаготівель, відтворюють жахливі картини голодних смертей українців.

 

Подаровані книги органічно доповнять бібліотечну колекцію з історії Голодомору початку 1930-х років – однієї з найскладніших і болісних сторінок минулого нашого народу.

Як повідомила директорка бібліотеки Тетяна Майстренко, у листопаді до Дня пам’яті жертв Голодоморів в Україні працівники закладу планують влаштувати тематичну виставку літератури.

Фото: надане Тетяною Майстренко

Додати коментар