Почесний патріарх України Філарет передав переяславському заповіднику свої особисті речі

Почесний патріарх України Філарет, глава Української православної церкви Київського патріархату, передав НІЕЗ «Переяслав» свої особисті речі. Його обладунки експонуватимуться в Музеї історії Української Православної Церкви – Переяслав.City

Працівники переяславського заповідника запланували реекспозицію Музею історії Української Православної Церкви, розміщеного в Покровській церкві 1774 року.

Молодша наукова співробітниця музею Світлана Авраменко звернулася до Михайла Трускавецького – протоієрея з Переяслава, який раніше служив священником у Свято-Вознесінській парафії, а нині працює з патріархом Філаретом, допомагає йому під час служби. Він передав Святішому Патріарху прохання від переяславських музейних працівників по можливості надати для експозиції свої речі – облачення, портрет, тощо.

Патріарх Філарет залюбки погодився і подарував заповіднику сім предметів свого архієрейського облачення: підсакосник, єпітрахіль, пояс, палицю, сакос, поручі, омофор. Артефакти з його благословення до Переяслава привіз протоієрей Михайло Трускавецький. Незабаром унікальні предмети прикрасять експозицію музею.

Фото: з Фейсбуку

Додати коментар