У Переяславі відбувся бенефіс відомого українського поета Олега Князенка: йому виповнилося 72

Сьогодні, 6 вересня, у читальній залі Переяславської публічної бібліотеки відбувся бенефіс поета, члена Національної спілки письменників України, історика, Почесного громадянина нашого міста Олега Коломійця з нагоди дня його народження. Своїм талантом він прикрашає світ української поезії під псевдонімом Олег Князенко – Переяслав.City

Мистецький захід приурочений до 72-річчя Олега Родіоновича видався теплим і душевним, адже зібрав поціновувачів його творчості та найближчих друзів. З вітальним словом відкрила бенефіс директорка Переяславської публічної бібліотеки Тетяна Майстренко, побажавши імениннику мирного неба, аби у його творчому доробку якнайшвидше з’явилися вірші про кохання та перемогу, а не про війну.

Вітання від директорки бібліотеки Тетяни МайстренкоВітання від директорки бібліотеки Тетяни Майстренко

Привітали винуватця події знані на Переяславщині митці. Співачка Неля Павелко подарувала імениннику пісню на слова Юрія Рибчинського «Скрипка грає».

 

Співає Неля ПавелкоСпіває Неля Павелко

Відомий переяславський кобзар Микола Товкайло на прохання бенефіціанта зіграв та заспівав його улюблену бурлацьку пісню «Та забіліли сніги», яку, зазначив Олег Родіонович, любив і Тарас Шевченко. Шевченкознавство було одним із основних напрямів дослідницької діяльності Олега Коломійця. Понад тридцять років він присвятив музейній справі, був старшим науковим співробітником Музею «Заповіту» Шевченка у Переяславі.

Співає Микола ТовкайлоСпіває Микола Товкайло

Виступом-привітанням свою шану колезі висловила поетеса Марія Денисівна Карп‘юк, назвавши поета «романтичним будівником щастя». Проникливу авторську пісню про Україну присвятив другові Іван Пилипович Кривошея. А затим вже й сам іменинник продовжив літературний бенефіс, натхненно прочитавши низку своїх віршів.

Поетеса Марія Карп‘юкПоетеса Марія Карп‘юк

Серед найвідоміших збірок митця: «Кросно» (1989), «Вогонь Леля» (2001), «Прапор Переяславського Полку» (2005), «Трубежеві оркестри» (2006), «Переяславна» (2007), «Любограй» (2010), «Календарій для Незабудки» (том І, 2012).

Додати коментар