Новий навчальний рік у Переяславі розпочався з молитов за мир і наших школярів: фото та відео від ProSlav

Сьогодні в українських школярів розпочинається новий навчальний рік. Для когось це перший День знань в житті, а для когось – це вже звичне свято. Проте цього року воно затьмарене сумними реаліями війни. На жаль, звуки сирени можуть в будь-який момент нагадати про постійну небезпеку з боку рф. Тому сьогодні у Переяславі шкільний рік розпочався з молитов.

Організували «Молитву за Україну та новий навчальний рік» представники Ради церков Переяславщини спільно з міською радою та відділом культури і туризму нашого міста.

Розпочалася програма з чуттєвого вірша, продекламованого ведучою, і, звісно ж, традиційної хвилини мовчання за загиблими, внаслідок збройної агресії рф, Героями.

перше вересня переяслав proslav

Молитву за Україну вознесли пастор церкви «Перемога» Ігор Устименко та пастор церкви «Небесна країна» Михайло Гречко, після чого лунала пісня «Ні війні» у виконанні Альони Гречко.

Надалі слово взяв голова Переяславської громади Вячеслав Саулко, а пастор церкви «Нове покоління» Володимир Аніщенко помолився за рідну Переяславщину.

Потім вітальні слова лунали від начальника відділу освіти Переяславської міськради Петра Ярмоленка. А коли настав час Молитви за новий навчальний рік, цю місію взяв на себе пастор церкви «Оселя благодаті» Андрій Ліходєєв.

Символічним було і те, що перший дзвінок у цей день пролунав не зовсім так, як ми до цього звикли. Як справжній ангел-охоронець, першокласницю із дзвоником супроводжував наш земляк і захисник Едуард Нікітін. Наші мужні та відважні воїни захищають нині рідні землі від жорстокого окупанта, і саме вони борються за те, аби цей навчальний рік минув для українських школярів під мирним небом. Тож такий своєрідний перфоманс зайвий раз нагадав переяславцям про те, завдяки кому наші діти мають можливість сьогодні розпочинати свій новий шкільний рік. Дякуємо кожному, хто стоїть на варті нашої безпеки та спокою!

Вкінці настоятель Свято-Володимирського храму, протоієрей Іван Будняк прочитав завершальну молитву «Отче наш».

ProSlav побував на місці подій і, як завше, підготував для вас фотопідбірку та відеорепортаж.

 

Додати коментар