На Київщині триває підготовка до проходження опалювального періоду в умовах воєнного стану

У Київській ОВА відбувся Штаб із питань підготовки і забезпечення сталого функціонування господарського комплексу та об’єктів соціально-культурного призначення Київської області до роботи в осінньо-зимовий період 2022/2023 року під головуванням Миколи Бойка, заступника очільника Київської обласної військової адміністрації.
Серед учасників – директори департаментів охорони здоров’я та житлово-комунального господарства й енергоефективності, очільники військових адміністрацій та територіальних громад.
Під час засідання присутні розглянули нагальні питання щодо сталого проходження опалювального сезону на Київщині. Зокрема, напрацювали першочергові кроки щодо забезпечення готовності до осінньо-зимового періоду 2022/2023 року.
Окремо поспілкувалися щодо підготовки закладів охорони здоров’я до роботи в умовах надзвичайних ситуацій, зокрема аварійного вимкнення електропостачання, водопостачання, повітряних тривог, воєнних дій тощо.
За результатами наради було доручено у розрізі кожного району розробити та затвердити Комплексні плани реагування у випадку кризових ситуацій під час проходження опалювального сезону.
Також органи місцевого самоврядування та теплопостачальні підприємства мають:
– забезпечити неухильне виконання положень Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду, затверджених спільним наказом Міністерства палива та енергетики України, Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 10.12.2008 № 620/378; – провести ревізію та ремонт перемичок між тепловими мережами сусідніх теплоджерел для забезпечення можливого перемикання споживачів;– провести роботу із забезпечення альтернативними видами палива та енергії;– забезпечити формування резервів необхідного обладнання та матеріалів для проведення аварійно-відновлювальних робіт й створення запасу мобільного обладнання, що дозволить оперативно реагувати на виклики для вирішення проблем тепло-, водопостачання та водовідведення.
Окрему увагу необхідно приділити проведенню робіт у сфері утеплення житлових будинків та перевірки внутрішніх електромереж для оцінки їхньої здатності роботи з додатковим навантаженням.

Додати коментар